Vojni izaslanici posjetili Imotski

U okviru jedne od svojih djelatnosti, a to je upoznavanje  osobnosti  Hrvatske, članovi kluba vojnih  stranih izaslanstava stacioniranih u Zagrebu posjetili su Imotski gdje su se upoznali s njegovim kulturnim i prirodnim vrijednostima .

Nakon što smo u srijedu u Splitu posjetili Zapovjedništvo Hrvatske ratne mornarice i upoznali se s njihovim djelatnostima i organizacijom, želja nam je bila posjetiti i Imotski jer smo mnogo čuli o tom lijepom kraju Hrvatske, izjavio nam je doajen kluba stranih vojnih izaslanika, pukovnik  vojske Republike Češke i njihov vojni izaslanih u Hrvatskoj   Tomaš Svozil.

U Imotskom je došlo 16 vojnih izaslanika iz jedanaest država među njima i američki, kineski, srpski te ostalih zemalja sa svojim obiteljima. Mi svake godine organiziramo ovakve izlete i oni su vrlo korisni za upoznavanje  prijateljske Hrvatske, izjavio nam je pukovnik Svozil.

Strani vojni izaslanici posjetili su poznati muzej don Ivana Turića  te se naprosto impresionirali njegovim eksponatima. Sam don Ivan Turić upoznao ih je s muzejom. Potom su obišli Modro i Crveno jezero te se zadržali na prigodnom domjenku.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com