Nastavljaju se aktivnosti na projektu izgradnje kanalizacijskog sustava Imotske krajine

U odmakloj je fazi izrada projektno – studijske dokumentacije vezane uz projekt „Izgradnja sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda i vodoopskrbe aglomeracija Imotski“, za koju Grad Imotski izdvaja 300.720,00 kn. Prvi natječaji za izvođače radova trebali bi biti raspisani krajem 2018. godine, rečeno je na sastanku u imotskoj Gradskoj vijećnici kojemu su nazočili Krešimir Nevistić –  zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda, Mario Šiljeg – državni tajnik Ministarstva zaštite okoliša i energetike, predstavnici projektno – konzultantske tvrtke Hidroing d.o.o. te Grada Imotskog i Vodovoda Imotske krajine.

Do sada je izvedeno i cjelovito snimanje CCTV kamerom postojećeg stanja odvodnje Grada Imotskoga te utvrđena potreba rekonstrukcije i sanacije većine sustava odvodnje Grada. Nositelj projekta je Vodovod Imotske krajine u suradnji s Hrvatskim vodama, Gradom Imotskim te susjednim općinama, a preliminarna procjena troškova izgradnje iznosi 213 milijuna kuna. Projekt se sufinancira sredstvima EU fondova preko 70%, dok ostatak investicije financiraju Vodovod Imotske krajine, Hrvatske vode i  Republika Hrvatska.

Projekt obuhvaća naselja područja Grada Imotskog i općina Podbablje, Proložac, Runovići i Zmijavci. Izgradit će se oko 114 kilometara kanalizacijske mreže, a dio postojeće mreže, u iznosu od 4 kilometra, bit će rekonstruiran. Izgradit će se i 15 crpnih stanica te oko 9 kilometara tlačnih cjevovoda. Dogradit će se i uređaj za pročišćavanje otpadnih voda, uspostaviti daljinski nadzor upravljanja cjelovitog sustava i nabaviti oprema za održavanje sustava javne odvodnje. Obuhvaćena je i izgradnja kontrolno mjernih okana te rekonstrukcija vodovoda oštećenih tijekom izgradnje kanalizacijske mreže. Uspostavit će se i sustav daljinskog upravljanja vodoopskrbnog sustava vodovoda Imotske krajine. Članovi užeg projektnog tima su Marko Klarić iz Hrvatskih voda, Tanja Zujić iz Vodovoda Imotske krajine te Petra Šućur iz Grada Imotskog.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com