Otkazi su samo vrh ledenog brijega: nekadašnji ponos Imotske krajine napuštaju gotovo svi radnici, a problemi se samo gomilaju

Sa zadnjim danom ovoga mjeseca ističu i ugovori o radnom odnosu za 73 djelatnika “Imote” u stečaju.

Naime, odlukom stečajne upraviteljice Anči Bašić, a u skladu sa zakonom, svi oni dobit će otkaze, jer im 30. lipnja istječe 30-dnevni otkazni rok.

– Da, rješenja su napisana, a u tvrtki će ostati nekoliko radnika, i to onih koji su osposobljeni za obavljanje poslova koji jamče nesmetan rad nekih pogona, poput održavanja zaliha, laboratorija i računovodstva gdje se mora pripremiti i završni račun i ostala financijska izvješća – potvrdila nam je stečajna upraviteljica.

Prema njezinim tvrdnjama, stečajni postupak u jedinoj imotskoj proizvodnoj firmi koja je u većinskom vlasništvu države bit će vrlo specifičan, ali o detaljima nije htjela govoriti.

– Stečajni postupak ide svojim tijekom, a ispitno izvještajno ročište zakazano je za 1. rujna. Tada će vjerovnici biti upoznati s cjelokupnim stanjem, te će donijeti odluke o daljnjem postupanju s tvrtkom. Na temelju dugogodišnje prakse, moram istaknuti da će ovaj stečaj specifičan u nizu detalja. Dosadašnjim uvidom u stanje “Imote”, mogu kazati da tu ima dosta problema.

Samo ću spomenuti neke kao što su vinogradi u vlasništvu firme koji su dani u koncesiju, potom nesređeni imovinsko-pravni odnosi, te isplate kooperantima za preuzeto grožđe. Ipak o tome i o nizu drugih stvari ću moći više reći nakon izvještajnog ročišta početkom rujna – zaključila je Bašić.

Tekst/Foto: Slobodna Dalmacija

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com