Svečano otvoreni 20. jubilarni “Glumci u Zagvozdu”

Pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, te uz nazočnost ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek, u subotu su, pred prepunim i jedinstvenim u svijetu Trgom glumaca u Zagvozdu, svečano otvoreni 20. jubilarni susreti Glumci u Zagvozdu.

Rođendan Glumcima u Zagvozdu čestitalo je i više od tisuću gledatelja, brojni gosti i uzvanici, među kojima je bio i župan Blaženko Boban, gradonačelnik Imotskog Ivan Budalić te brojni glumci i kulturnjaci iz cijele Hrvatske.

Lijepa večer u Zagvozdu započela je otvaranjem  izložbe Krauthaker „Vino,boje i oblici Zlatne doline“ i „Pređi u spomen“. Naime, dvadeset eminentnih hrvatskih umjetnika oslikalo je svoje radove na vinskim bačvama i tako na simboličan način čestitali obljetnicu glumcima. Izložba je i poseban spomen na rano preminulog hrvatskog glumca Predraga Vušovića Pređu.

– Pravo na sudjelovanje u kulturi moraju imati svi građani Hrvatske, ne samo u velikim gradovima, već i ovako malim mjestima poput Zagvozda. I naše mjere oko financiranja kulturnih događanja upravo će i biti usmjerene na te projekte. Velika i iskrena čestitka onima koji su ovih dvadeset godina dolazili u Zagvozd i  kada vidim ovoliko publike zaista Glumci u Zagvozdu su nešto posebno u kazališnoj kulturi Hrvatske, istaknula je ministrica Obuljen na otvaranju Susreta.

Vedran Mlikota, umjetnički ravnatelj Susreta, uručio je ravnateljima Satiričkog kazališta Kerempuh i zagrebačke Komedije Dušku Ljuštini i Nikoli Pavloviću posebne plakete za dvadesetogodišnju suradnju u projektu Glumci u Zagvozdu.

Nakon uvodne ceremonije otvaranja glumci Kerempuha izveli su komediju Rajka Grlića i Ante Tomića „Ustav Republike Hrvatske“, u režiji Vinka Brešana i dakako oduševili prepuni Trg glumaca.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com