U Cisti Velikoj pronađena droga i oružje

U četvrtak, 29. lipnja, u Cisti Velikoj policijski službenici su na neobrađenom zemljištu zatekli 56-godišnjaka i njegovo dijete u dobi od 16 godina prilikom zalijevanja stabljika marihuane.

Oduzete su 24 plastične posude sa stabljikama marihuane, a tijekom kriminalističkog istraživanja od 56-godišnjaka je oduzeto i vatreno oružje koje je ilegalno posjedovao: automatska puška sa četiri spremnika, tromblonskim nastavkom i 95  komada pripadajućeg streljiva, poluautomatska puška s optičkim ciljnikom, spremnikom i 16 komada pripadajućeg streljiva, pištolj  sa spremnikom i 8 komada pripadajućeg streljiva, zračna puška i 124 komada streljiva za lovačku pušku.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju službenici II. Policijske postaje Split su protiv 56-godišnjaka podnijeli kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“, „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“ i „Povreda djetetovih prava“ te Optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu zbog dijela navedenog oružja koji podliježe odredbama Zakona o oružju, prenosi PU Splitsko-dalmatinska.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com