Gradonačelnik Budalić i načelnici općina održali sastanak s predstavnicima RERA-e

Jučer je u Gradskoj vijećnici u Imotskom, u organizaciji RERA-e, održan sastanak gradonačelnika Imotskog Ivana Budalića, načelnika općina s područja Imotske krajine i ravnateljice Centra za socijalnu skrb Imotski Anamarije Lončar s predstavnicima Javne ustanova RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije na čelu s v.d. ravnateljem Jozom Saračem. Sastanku je nazočio i Anđelko Katavić, privremeni pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, EU fondove i poljoprivredu, koji je još jednom ponovio da je župan najavio zajedničke sastanke s načelnicima i gradonačelnicima s područja Splitsko-dalmatinske županije. RERA je, podsjetio je Katavić, koordinator razvoja, ali su svi pročelnici i županija na raspolaganju onima koji se odluče prijavljivati na fondove.

Na sastanku je bilo riječi o projektu Zaželi, čiji je cilj zapošljavanje žena. Projekt je vrijedan 400.900.000 kuna, a prihvatljivi prijavitelji su jedinice lokalne (regionalne) samouprave i neprofitne organizacije, dok su obavezni partneri regionalni ili područni ured Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Centar za socijalnu skrb. Ravnateljica imotskog Centra za socijalnu skrb Anamarija Lončar istaknula je kako Centar bilježi oko 680 potencijalnih krajnjih korisnika. Predložila je i osnivanje socijalnih vijeća za grad i za općine pojedinačno, kako bi se usuglasio broj korisnika. Dogovoreno je da će se vijeća sastati u roku od mjesec dana i kako će tada biti poznat broj potencijalnih korisnika.

Gradonačelnik Ivan Budalić podsjetio je čelnika RERA-e na goruće probleme u Imotskom. Posebno je apostrofirao brzu cestu do Zagvozda. “To je jedan od glavnih ciljeva za koje se borimo. Brza cesta prema tunelu kroz Biokovo i autocesti ključna je u razvoju turizma i ostalih grana gospodarstva i na sva ćemo vrata kucati kako bismo realizirali taj projekt”, izjavio je Budalić. Istaknuo je i kako u fondovima Europske unije leži prilika za financiranje mnogih projekata i da će Grad Imotski pratiti fondove i aplicirati na njih.

Ravnatelj RERA-e Jozo Sarač kazao je kako grad i općine moraju nastupati zajednički jer je to ključ uspjeha na brojnim projektima. “Svaka općina i grad mogu prijavljivati vlastite projekte, a mi smo u svakom trenutku spremni pomoći. Svaka općina i grad ima pristupne podatke za Platformu za upravljanjem regionalnim razvojem, u koju unosi planirane projekte”, naglasio je Sarač.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com