Koncert KUD-a “Jedinstvo” ispred zgrade poglavarstva

U sklopu 41. “Imotskih sila”, koncert KUD-a “Jedinstvo” održat će se danas ispred zgrade poglavarstva, s početkom u 21 sat. 

Iako je trebao biti održan na ŠRC “Joško Novović Tuta”, prebačen je na navedenu lokaciju iz tehničkih razloga.

KUD «Jedinstvo» utemeljeno je 1919. godine u Splitu i jedno je od najstarijih i najtrofejnijih kulturno-umjetničkih društava u Republici Hrvatskoj. Početkom pedesetih godina prošlog stoljeća unutar KUD-a osnovana je folklorna sekcija iz koje je proistekao današnji ansambl.

Društvo okuplja mlade ljude najrazličitijih interesa, područja obrazovanja, ali sa zajedničkim nazivnikom ljubavi prema folkloru. Zahvaljujući kvaliteti svojih nastupa ostvarena su gostovanja na
pozornicama brojnih europskih gradova, kao i na pozornicama Sjeverne Amerike, Australije, Afrike i Azije, a u desetljećima minulog rada, Jedinstvo je vitrine popunilo trofejima s najvećih svjetskih smotri i festivala folklora.

Na repertoaru ansambla se nalazi 11 koreografija istaknutih stručnjaka hrvatskog folklora koje se, uz pratnju mandolinsko-tamburaškog orkestra, izvode u izvornim narodnim nošnjama. Raznovrsnošću koreografija Jedinstvo svoju publiku vodi na putovanje čitavom Hrvatskom jer repertoarom obuhvaća plesove različitih stilova i ugođaja iz svih dijelova Republike Hrvatske.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com