Koncert “Klape Gospi od Anđela”

Koncert „Klape Gospi od Anđela“, u organizaciji Franjevačkog samostana Imotski i Kulturne udruge „Pismo moja“ Imotski, održat će se sutra, 23. srpnja, u crkvi Sv. Franje, s početkom u 20:15 sati. Dio je ovo velike proslave 300. obljetnice oslobođenja Imotskog i Imotske krajine od Turaka, po zagovoru imotske zaštitnice Gospe od Anđela.

Koncertu će prethoditi svečana sveta misa koju će predvoditi provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja fra Joško Kodžoman. Tijekom misnog slavlja bit će postavljena zavjetna slika Gospe od Anđela na njeno stalno mjesto u crkvi, a pjevat će imotska ženska klapa „Neviste“.

Nastupit će ženske klape: Neviste (Imotski), Orca (Split), Bura (Mostar) i Zvizdan (Posušje) te muške klape Delmati i Vokalisti Salone (Solin), Pučki pjevači Tugare i mješovita klapa Basca (Baka Voda).

Cijela večer obilovat će izvrsnim a capella izvedbama pučkih, liturgijskih i autorskih marijanskih pjesama, a ambijent i akustika crkve Sv. Franj još jednom će potvrditi kako je ljudski glas najljepši instrument.

Uz bogat marijanski klapski program, nazočni će moći čuti i neke od najstarijih zabilježenih molitvi i pjesama Gospi na hrvatskom i europskom tlu.

Ova klapska večer bit će najljepša uvertira za veliku svetkovinu našeg Grada na gori.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com