Predstava “Dukati moga zavičaja” u Gradskom kinu

Povodom 300. obljetnice oslobođenja Imotskog i Imotske krajine od turske vlasti, učenici i djelatnici Osnovne škole “Stjepan Radić” Imotski izvest će predstavu “Dukati moga zavičaja” u utorak, 1. kolovoza, u kino dvorani, s početkom u 21:30 sati. 

Podsjetimo, navedena predstava izazvala je velike ovacije i zainteresiranost publike pa je dva dana zaredom popunila Gradsko kino protekli mjesec.

Dukati su naša usmena baština, legende, usmena narodna poezija, običaji, mirisi i okusi, pjesma i sveta vjera koja nas je dovela do  slobodnog  Imotskog – našeg zlatnog dukata. Tijekom cijele školske godine marljivo se sakupljalo blago (poslovice, zagonetke, legende, stare zaboravljene riči, usmena poezija, povijesni isječci, stari recepti, molitve, stari predmeti) koje smo odlagali u škrinju dukata našeg zavičaja dok nije došlo vrijeme da je otvorimo i pokažemo trud i darovitost naših učenika i njihovih učitelja tijekom projektnog tjedana. Učenici su pokazali svoju darovitost i kroz  literarne i likovne radove. Samu ideju o nazivu i realizaciji Projekta iznijela je koordinatorica profesorica Sanja Bago koja je već potkraj prvog obrazovnog razdoblja imala viziju kako bi se on mogao realizirati.

Ravnateljica je izrazila ponos što je naša inicijativa dovela do ovako bogatog i temeljito razrađenog programa u koji je uključeno mnoštvo djelatnika i učenika Škole, kao i vanjskih suradnika. Svima je  zahvalila na kreativnim zamislima, kao i vremenu i trudu koje su zajednički uložili kako bi projekt uspio, piše na službenoj stranici OŠ “Stjepan Radić” Imotski.

 

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com