Ljetni ulični festival “Imota Family Day”

Nakon dugo vremena ponovo se organizira ljetni ulični festival Imota Family Day. Ovaj festival sa sadržajima za cijelu obitelj pokrenuo je Radio Imotski, ali se nakon nekoliko godina prestao održavati. Ove godine, u organizaciji Turističke zajednice Imotski, ulični festival zabave i glazbe održat će se sutra, 30. srpnja, u Ulici Ante Starčevića od 18 sati. 

U programu se nalaze zanimljivi sadržaji koji će privući pažnju i oduševiti nazočne.

Za glazbeni dio programa zaduženi su zagrebački veseljaci Sick Swing Orchestra i Small House Brown, dok će zabavni dio programa odradit Suvremeni cirkus Kam Hram iz Splita s predstavom “Montaža trupe” i naša Imoćanka Jelena Znaor sa svojim hoopovima. Uz to, organizirane su i kreativne radionice za djecu i odrasle.

Ovaj događaj bit će popraćen i gastro ponudom. Mališane će razveseliti klaunovi, a naravno, bit će nešto i za popiti.

Više o svim sadržajima Imota Family Day pročitajte ispod i pogledajte video najavu ovdje.

 

Small House Brown

Blues band iz Zagreba koji godinama gazi daske svirajući repertoare juga Amerike. U svojim interpretacijama najznačajnijih predstavnika i stvaralaca bluesa, Small House Brown odiše energijom koja publiku vodi na ulice New Orleansa, Memphisa, Chicaga, San Francisca, Austina, itd. Kroz svirku «Smolići» isprepliću note pjesama blues majstora kao što su: Elmore James, Robert Johnson, Muddy Watters, J. L. Hooker, Willie Dixon, Stevie Ray Vaughan, B. B. King, Freddie King, Albert Collins, Luther Allison, i drugih…

Hoopnotic Therapy by Jelena Znaor

Hoopnotic Therapy udruženje je svih zaljubljenika u pokret, cirkus i život u kojem nije bitno što drugi misle o tebi, nego što misliš sam o sebi.

Promičemo ljubav prema malim stvarima, odvažnost prema iskoraku iz sigurne zone kako bi napravio ono o čemu maštaš, uklonio imaginarne zapreke i pokazao sebi što sve možeš.
U našem krugu pronalazimo najvedrijeg i najpozitivnijeg sebe koji se ne prestaje igrati ni kad odraste.
Inspiriraju nas ljudi koji ne robuju društvenim normama i ne boje se pokazati do kud može sezati kreativan um ako mu se dopusti, čije tijelo ne poznaje granicu.
Slavimo svakodnevne, male pobjede i uživamo u mogućnosti da radimo ono što volimo.
https://www.hoopnotictherapy.com/

Sick Swing Orchestra zaljuljat će sve na Imota Family Day

Bend je nastao u Zagrebu krajem prošlog stoljeća (Halloween, 1999.) s idejom da svoju publiku uveseljava izvedbama swinga, dixieja, bluesa i tradicionalnih jazz standarda.
Na samom početku band djeluje kao kvartet te se naziva Sick Swing.
U takvom sastavu, često nastupaju po Hrvatskoj, Austriji te Italiji. Nakon niza koncerata, nastupa, sessiona i veselica uvukli su se publici pod kožu pa proširuju repertoar. Paralelno raste i broj članova grupe što uvjetuje promjenu imena u
The Sick Swing Orchestra. Nastupi The Sick Swing Orchestra (skraćeno – SSO) nešto su o čemu se priča, najkraće rečeno teško je pronaći band koji uz odlično sviračko umijeće može stvoriti i toliko pozitivne energije da na noge podigne publiku od 7 do 77 godina.

Suvremeni cirkus Kam Hram

Kam-HRAM osnovan je 2002. kao kulturna udruga građana koja u svom radu povezuje umjetnost neverbalnog kazališta s kazalištem novog cirkusa. Djeluje na području EDUKACIJE mladih, PRODUKCIJE i PROMOCIJE alternativnog kazališnog izričaja. Tokom cijele godine organizira treninge i radionice za članove radi usvajanja novih znanja i vještina iz oblasti cirkuskih vještina, plesa, mime, glazbe i drugih scenskih umjetnosti. Interdisciplinarno istraživanje, inovacije, te vrednovanje originalnih i umjetničkih ekspresija novih talenta na području Splita samo su neke od karakteristika H R A M-a koji pripada izvaninstitucionalnoj splitskoj alternativnoj sceni.

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com