Žabarska noć u Zmijavcima

Nekoliko tisuća  porcija podijelili su zmijavački majstori spravljanja žaba na brujet na svojoj tradicionalnoj žabarskoj večeri u svom mjestu.U ambijentu koji odaje svježinu Imotskog polja,uz kanale kroz kojih protječe voda i gdje se još uvijek čuje kreket prave imotske poljske žabe,Zmijavčani su ponovno oduševili  više od tri tisuće posjetitelja.

Žabe su lovili danima po Imotskom polju,a onda su predvođeni vrhunskim  majstorom žabljeg brujeta Zelom Šabićem i njegovim pomoćnicima,natjerali  mnoge da „ližu prste“.

-Znadete, ne smijemo nikada kiksati, jer Imoćani,a  posljednjih godina i brojni gosti, turisti,a ove godine i veliki broj onih koji provode svoje odmore u  kućama za odmor u našem i okolinim mjestima ,već znadu ,ili su doznali za naš specijaliet.Stoga se danima sjecka kapula i to domaća,domaći pamidori,da ne govorim o onim malim tajnovitim prilozima koji daju draž brujete.U nas ne smije biti ništa iz industrijske proizvodnje, već samo s našega polja i povrtlarskih okućnica.Tako je bilo i ovoga puta, tako će biti i ubuduće na našoj žabarskoj večere, riječi su majstora Zele.

A u Zmijavcima je bilo i pjesme,vina i pive koliko ti duša želi.I ono najvažnije bilo je druženja prijatelja i poznanika.

-Meni je ovo prvi put da doživljavam ovo u Zmijavcima.Momak Zmijavčanin mi je pričao o brodetu,nisam vjerovala, no ovo je maestralno, riječi su jedne Ivane iz Zagreba,koja se gušila u spizi.Bravo za Zmijavčane.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com