Mladi robotičar podrijetlom iz Imotskog osvojio zlatnu medalju u Japanu

Devet naših ekipa natjecalo se u devet kategorija i ‘pomeli’ su konkurenciju iz Japana, Njemačke, Španjolske…

Iz japanske Nagoye u konkurenciji mladih robotičara iz 40 zemalja hrvatski se genijalci vraćaju s brojnim priznanjima i medaljama. Još su jednom dokazali – u robotici pobjeđuju mnogo razvijenije zemlje. Hrvatski su robotičari naime nastupili u devet kategorija s devet ekipa srednjoškolaca i osnovnoškolaca koji su se u robotiku zaljubili još u osnovnoj školi.

Od izbornog predmeta do svjetskih priznanja tako se ukratko može opisati put tih mladih genijalaca. Tako su Matej Novosad, Janko Pribičević i Ines Kušen svjetski prvaci u kategoriji Maze, ostavivši iza sebe Japance, Meksikance i Nijemce. I dok su Novosad i Pribičević već sudjelovali na natjecanjima i ostvarili zapažene rezultate, ove im se godine u timu pridružila Ines Kušen koja se donedavno školovala u Australiji, a od je ove godine učenica zagrebačkog MIOC-a. Uz njih troje razloga za ponos i slavlje imaju i osnovnoškolci Grgur Premec, Noa Šoić i Jerko Ćubić, predstavnici ekipe Croatian Robotic Association koja je na ovom natjecanju osvojila nagradu za najbolje programsko rješenje u kategoriji Rescue Line.

Zlato su kući i prvo mjesto u kategoriji Soccer Light Primary donijeli i članovi tima Croadriatic – Antonio Nikolić podrijetlom iz Imotskog i Paško Zekić. Njima uz bok sa zlatnom medaljom stoje i Roko Parać i Matko Pribičević koji su prvo mjesto u Japanu osvojili u kategoriji Soccer Light Secondary, piše Večernji list.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com