Imoćani danas slave Dan grada i blagdan Gospe od Anđela

Imoćani danas slave 300. obljetnicu oslobođenja Imotskog i Imotske krajine od turske vlasti, blagdan Gospe od Anđela i Dan grada.

U 9 sati na rasporedu je polaganje vijenaca kod spomen obilježja na Topani. U 9:30 sati je svečana sjednica Gradskog vijeća u koncertnoj dvorani Glazbene škole Dr. fra Ivan Glibotić. U 17 sati je blagoslov kipa Gospe od Anđela i procesija od crkve Sv. Franje do Topane, gdje će u 18 sati svečanu svetu misu predvoditi kardinal Josip Bozanić.

U Imotski dolazi i predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović, koja će se s građanima družiti na glavnom gradskom trgu od 11 do 11:30 sati.

Na Šetalištu Stjepana Radića od 8 do 13 sati na rasporedu je prezentacija vojne opreme i naoružanja Oružanih snaga Republike Hrvatske i prezentacija projekta privlačenja osoblja u Oružane snage Republike Hrvatske. Prigodni nastup sa četiri zrakoplova imat će i akro skupina Krila oluje u 11:45 sati, a najbolja vidljivost preleta zrakoplova je s imotske tržnice.

Od 21 sat započinje tradicionalna „imotska luda noć“ u sklopu koje na Šetalištu Stjepana Radića nastupa skupina Crvena jabuka, dok ispred zgrade poglavarstva nastupa skupina Good Times.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com