Osma Biciklijada Imotske krajine

Bicikljada Imotske krajine „Đir za zdravi život“ organizira se već osmu godinu zaredom, a ove godine će se održati će se u nedjelju, 20.kolovoza.

U samu organizaciju, osim udruge KUM Proložac koja je pokretač prve biciklijade, uključilo se 9 udruga mladih i za mlade pa je biciklijada je dobila nove startove – Imotski, Grubine, Runovići, Zmijavci,Proložac i na kraju ove godine i Zagvozd budući se organizaciji priključila i udruga „Glumci u Zagvozdu“. Bicikliste iz Zagvozda predvodi naš poznati glumac Vedran Mlikota koji je i sam zaljubljenik u biciklizam. Također, doprinos organizaciji dat će i Motoklub Sv. Mihovil iz Prološca čiji će članovi pomoći u regulaciji prometa i osiguravanju sigurnosti sudionika biciklijade.

Biciklijada starta sa šest startnih pozicija – Proložac, Imotski, Runovići, Zmijavci, Grubine i Zagvozd – nakon čega biciklisti voze zadanom rutom do Glavine Donje, odnosno parkinga trgovačkog centra Park&Shop gdje se sastaju biciklisti iz svih smjerova i gdje se organizira prigodni program. Za program je zadužena Sportska akademija „Sportko“ iz Imotskog, a većina programa je vezana uz biciklistički poligon i utrke za djecu.

Kao i prošle godine kada je biciklijada po prvi puta imala humnitarni karakter, tako će se Đir za zdravi život i ovoga puta voziti s humanitarnim karakterom. O samoj namjeni humanitarne akcije organizatori biciklijade na vrijeme će izvijestiti javnost.

Trenutne aktivnosti u pripremi bicikljade vezane su maksimalne pripreme za sigurnost svih sudionika biciklijade.

 

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com