Svečano zatvaranje ovogodišnjih “Imotskih sila” uz predstavu “I živjele su sretno”

Nakon bogatog kulturnog programa danas, 11. kolovoza, službeno se zatvaraju ovogodišnja 41. “Imotska sila”.

Scena Velika Gorica izvest će predstavu pod nazivom „I živjele su sretno“ ispred zgrade poglavarstva, s početkom u 21 sat.

U slučaju vremenskih neprilika predstava će se održati u kino dvorani.

O programu:

I ŽIVJELE SU SRETNO…?

Tekst: Nina Horvat
Režija: Frana Marija Vranković
Uloge: Jelena Hadži Manev (Trnoružica), Mia Krajcar (Pepeljuga), Doris Pinčić Rogoznica (Snjeguljica) i Selma Mehić (Bezimena)

Kako funkcionira suvremeni brak, ima li smisla i što ga sve razara pokazuje predstava „I živjele su sretno…?“ u kojoj se, na Trnoružičinoj djevojačkoj zabavi, uz slavljenicu nalaze Snjeguljica, Pepeljuga i Bezimena djevojka s plaže kojom se zabunom oženio Sirenin princ. Oslanjajući se na izvorne verzije bajki o Snjeguljici, Trnoružici, Pepeljugi i Maloj Sireni te ostalih bajki braće Grimm i Charlesa Perraulta, predstava kreira bajkoviti svijet u suvremenom okruženju u kojem ništa nije onako kako se čini na prvi pogled…

Kao i u izvornoj bajci, Trnoružica se probudila iz stogodišnjeg sna i upoznala svog princa iz bajke. Dvije godine kasnije zaručili su se i odlučili vjenčati. Je li to bila ljubav na prvi pogled? Odgovaraju li si oni savršeno kako su nam pričali u bajkama? Otkrijte na Trnoružičinoj djevojačkoj zabavi koju je za nju organizirala njezina svadbena kuma Pepeljuga. Kako je Trnoružica prespavala znatan dio 20. i početak 21. stoljeća, tema njezine djevojačke su burne dvadesete, ali bez prohibicije. Kako se Trnoružica nosi s „instalebrity“ svijetom, Bezimena s duhom Male Sirene, Pepeljuga sa životom u izobilju, a Snjeguljica bez sedam patuljaka te kakve im sve probleme stvaraju njihovi dragi kraljevski muževi, otkriva predstava Gradskog kazališta – Scena „Gorica“: „I živjele su sretno…?“. Ovakvom dekonstrukcijom bajki propitkuje se koncept sretnog završetka i institucije braka u 21. stoljeću u kojem razvod više nije iznimka nego gotovo postaje pravilo.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com