Treći oldtimer skup u Imotskom okupio najveći broj limenih ljubimaca do sada

Treće međunarodna izložba oldtimera u Imotskom, u organizaciji Oldtimer kluba Imotski, okupila je u imotskoj glavnoj ulici do sada i najveći broj starih limenih ljubimaca.Više od tri stotine automobila pristiglih iz osam europskih zemalja,naprosto je oduševila masu poklonika starih automobila,među kojima je bilo i podosta stranih gostiju,koji se odmaraju u kućama za odmor po Imotskoj krajini.

-Potrudili smo se i uspjeli.Vidite tu raskoš i s ponosom mogu kazati da je ovo i jedan od najvećih skupova oldtimera u Hrvatskoj.Pogledajte što sve imamo,koje su to vrijednosti.Da ne nabrajam sve one koji su pristigli u Imotski, samo mogu kazati da je ovo već sada prepoznatljiva atrakcija i prezentacija Imotskog ne samo u Hrvatskoj već i u Europi , s ponosom nam je rekao Nota Topić predsjednik kluba.

A među  starim i vrlo vrijednim ljubimcima izdvajamo repliku automobila u kojemu je 1914. ubijen prestolonasljednik Franc Ferdinand od ruke Gavrila Principa,čime je i započeo Prvi svjetski rat.Po prvi put automobil rađen rukom majstora Ede Kapetanovića iz Sarajeva prešao je granicu Bosne i Hercegovine i ukazao se Imoćanima.

-Moram priznati da nisam odolio pozivu Imoćana zaljubljenika u Mercedese.Rekao sam im doći i došao sam sa automobilom kojega sam sam radio kao vjernu sliku Graffen Stiffa u kojemu je ubijen Franc Ferdinand.Da bi se prilagodio Imoćanima, za ovu priliku na njega sam instalirao znak Mercedesa.Svaka čast Imotskom i Imoćanima koji protežirao Mercedese i predlažem da se u ovom lijepom gradi podigne spomenik Mercedesu.To će vam biti velika reklama,a zaslužili ste je, riječi su Ede Kapetanovića.

Na imotskoj izložbi mogao sa vidjeti i poznati Mercedes Jakova Vranješa iz Kaštela iz 1952. godine,Citroeni, Fiće,BMW-ovi,stare Bube ,Renaulti, Peugeoti.Ipak Mercedesa je bilo ponajviše.

Sve u svemu treća smotra oldtimera u Imotskom nadmašila je sva očekivanja,a sama organizacija izložbe na otvorenom zaslužuje sve pohvale rganizatorima.

 

*Na fotografiji Sarajlija Edo Kapetanović pored svoje replike automobila u kojemu je 28. lipnja 1914. ubijen Franc Ferdinand, prijestolonasljednik.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com