Sufinanciranje udžbenika korisnicima zajamčene minimalne naknade

Centar za socijalnu skrb Imotski poslao je obavijest učenicima osnovnih i srednjih škola koji su članovi kućanstva korisnika zajamčene minimalne naknade i koji ostvaruju pravo na sufinanciranje udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava.

Korisnici zajamčene minimalne naknade obvezni su Centru za socijalnu skrb dostaviti potvrdu škole iz koje je jasno vidljivo da je učenik u šk. god. 2017./2018. upisan prvi puta u određeni razred, a za srednje strukovne škole i trajanje programa (zbog određivanja iznosa naknade).

Isplate učenicima koji ponavljaju razred nisu moguće jer je Odlukom jasno biti propisano da učenici ponavljači ne ostvaruju pravo na sufinanciranje udžbenika te stoga centri ne dostavljaju njihove podatke za isplatu Ministarstvu znanosti i obrazovanja.

Također obavezno dostaviti i važeći IBAN tekućeg računa korisnika, a u slučaju da korisnik koristi zaštićeni račun, molimo da dostave IBAN zaštićenog tekućeg računa.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja sredstva za sufinanciranje udžbenika isplatiti na dostavljeni IBAN.

Iznosi naknada za sufinanciranje udžbenika za šk. god. 2017./2018. ostaju isti kao i za prošlu školsku godinu budući da se cijene udžbenika nisu mijenjale.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com