Zahtjev županu za proglašenje elementarne nepogode

Vijećnici  Gradskog vijeĆa grada Imotskog iz redova HSLS-a, HSP-a i NL Ivice Kukavice, uputili su pismo županu Blaženku Bobanu u kojem ga zamoljavaju da proglasi elementarnu nepogodu za grad Imotski uslijed ovogodišnje ekstremne suše.U dopisu županu  stoji da su, ovih dana  od mnogih pčelara, maslinara, OPG-ovaca sa područja grada Imotskog, dobili puno upita i zamolbi vezano uz mogućnost proglašenja elementarne nepogode uslijed ovogodišnje katastrofalne suše.

-Temeljem navedenoga, ovim putem  zahtijevamo  da proglasite elementarnu nepogodu zbog ekstremne suše.Udovoljavanje ovom Zahtjevu omogućavate ublažavanja posljedica suše.Naime, proglašenjem elementarne nepogode od suše za područje grada Imotskog omogućujete svim registriranim privrednicima ublažavanje štete na način da mogu aplicirati na mjeru 5 tipa operacije 5.2 Programa ruralnog razvoja (Pravilnik o provedbi mjere 5, tipa operacije 5.2.1. Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala iz programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. (NN 74/2017))

Dakle, ukoliko SDŽ objavi elementarnu nepogodu – sušu za područje grada Imotskog, onda je moguće prijaviti nabavku i to sukladno članku 6. Bez objavljene odluke o proglašenju elementarne nepogode suše za navedeno područje, nema šanse prijaviti nabavku bilo čega.Mislimo da ne treba nikakvo dodatno obrazloženje ovih zamolbi jer nam je svima jasno a i u medijima i javnosti su nebrojeno puta navedene štetne posljedice suše na mnogo toga pa tako i štetni utjecaj iste na pčele, maslinike, vinograde, voćnjake, ratarske kulture, riječni i jezerski riblji fond, itd. Nadamo se da će ovaj Zahtjev doći na listu prioritetnih i time barem u maloj mjeri pomoći našim privrednicima ublažavanje štetnih posljedica ovogodišnje suše, stoji u hitnom dopisu poslanom županu Blaženku Bobanu.Ujedno poslan je i Izvadak iz Pravilnika za tip operacije 5.2.1.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com