HPO Gradska glazba Imotski danas nastupa na Međunarodnom festivalu puhačkih orkestara u Solinu

Hrvatski puhački orkestar Gradska glazba Imotski nastupa na Međunarodnom festivalu puhačkih orkestara pod nazivom „Solin brass fest 2017.“. Imoćani će nastupiti na samom otvaranju danas, na festivalskoj pozornici u Solinu, s početkom u 20 sati.

Gradska glazba Zvonimir Solin od 1. do 3. rujna organizira Međunarodni festival puhačkih orkestara “SOLIN BRASS FEST 2017.”, koji se održava pod pokroviteljstvom WASBE – Svjetske organizacije puhačkih orkestara i ansambala. Osim domaćina, na Festivalu sudjeluju HPO Gradska glazba Imotski (Hrvatska), Gradski puhački orkestar Križevci (Hrvatska), PO Magán Zeneiskola Makó (Mađarska) i Nizhegorodskij Gubernskij Orkestr (Ruska Federacija).

Kroz tri festivalska dana, tijekom kojih Solin postaje europski centar puhačke glazbe, bit će priređeno ukupno 5 glazbenih priredbi u kojima će sudjelovati oko 250 glazbenika i tako najaviti blagdan Male Gospe i Dan grada Solina.

Danas, 1. rujna, u 18 sati Festival se otvara svečanim mimohodom svih orkestara kroz glavnu solinsku gradsku ulicu, nakon čega na Festivalskoj pozornici u Bašti Gašpić od 20 sati koncerte priređuju orkestri iz Imotskoga i mađarskog grada Makóa.

Sutra, 2. rujna, na festivalskoj pozornici koncerte od 20 sati priređuju orkestri iz Križevaca i Nižnjeg Novgoroda, a u nedjelju, 3. rujna, od 19 sati orkestri iz Mađarske i Rusije koncertiraju na splitskoj Rivi.

Festival su potpomogli Grad Solin, Splitsko-dalmatinska županija, Turistička zajednica grada Splita te brojni sponzori i donatori.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com