Počela je nova školska godina

Oko pola milijuna učenika osnovnih i srednjih škola na području Hrvatske danas će ponovno sjesti u školske klupe.

Školska godina trajat će do 15. lipnja, osim za maturante koji nastavu imaju do 22. svibnja. Prvo polugodište traje do 22. prosinca, a drugo počinje 15. siječnja.

Imotski osnovnoškolci i dalje ostaju u jednoj školi iako je bilo najavljeno kako će se podijeliti na dvije. No, prema riječima pročelnika za prosvjetu naše županije Tomislava Đonlića, postupak razdvajanja teći će paralelno s radom škole.

Vozače pozivamo na dodatan oprez prilikom vožnje, posebno u zonama škola i vrtića gdje je ograničena brzina vožnje na 40 km/h. Roditeljima savjetujemo da prije polaska u školu, osobito učenicima nižih razreda, ponove najvažnije prometne propise (prijelaz pješačkog prijelaza, prijelaz semaforiziranih i nesemaforiziranih raskrižja…). Djecu podsjećamo da hodaju pločnikom ili lijevom stranom kolnika, ako su u grupi neka hodaju u koloni – jedan iza drugoga, a cestu prelaze samo preko pješačkog prijelaza i na zeleno svjetlo za pješake, no neka pričekaju da se vozila zaustave, piše na stranicama HAK-a.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com