Otputovali Vlaji na Himalaju

U nedjelju poslije podne bilo je  i veselo i tužno u središtu Zagvozda.Oni čvršćega srca,prijatelji i poznanici ,a bilo ih je više od onih mekšega,među kojima su  roditelji i bliža rodbina ,došli su na ispraćaj  članova svoga HPD“ Sveti Jure“,koji su krenuli na jednomjesečni put u daleki Nepal u Himalajsko  gorje.Ekspedicija pod  nazivom Vlaji na Himalaji pripremana već duže vrijeme time je ušla u svoju završnu fazu.Od 10. rujna do 10 .listopada 19 članova ekspedicije od kojih je 11 Zagvožđana i osam onih sa strane ,a među njima su prekaljeni planinarski vukovi Stipe Božić i Slovenac Viki Grošelj,te nekolicina iz Zagreba, Dugopolja i Splita ,pokušat će se uspeti na himalajski vrh Mera Peak visok 6 476 metara.

Zagvožđanima koje je okupio njihov Vedran Mlikota i sam vrsni planinar,treninzi su bili svakodnevni ,usponom na njihovog svetoga Juru.

-Svi su moji spremni i ne dvojim da ćemo uspeti taj zahtjevni vrh.Zamislite jedanaest Vlaja i plus Stipe Božić isto Vlaj iz Vrgorca na samom vrhu,veli nam Vedran Mlikota.Biti će poduhvat za pamćenje i ući će u povijest našega planinarskog društva Sveti Jure.

Vijorile su se zastave njihova društva , župe Zagvozd, hrvatski barjaci ,koji će se naći na Mera Peaku.Rekosmo bilo je pljeska,ali i suza očeva ,majka i supruga.Ipak nije to uspon na svetoga Juru.Tisuće kilometara treba preletjeti i uspeti 6476 visok vrh,aklimatizirati se.Izazov je to,ali i poduhvat  rijetko viđen među planinarima amaterima.

No, ne dvojimo da će Vlaji pokoriti Himalaju,zajednički je  komentar svih na ispraćaju u Zagvozdu.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com