Šesnaestina završnice kupa Hrvatske: Croatia – Slaven Belupo 0:1

Zmijavci,Sportski centar Marijan Šuto-Mrma.Šesnaestina finala Hrvatskog nogometnog kupa Croatia- Slaven Belupo 0:1 (0:1).Sudac Dario Kulušić (Šibenik) 7.Gledatelja oko tisuću.
Strijelac Nikola Katić 35. min.
Igrač utakmice:Zvonimir Begić (Croatia)
Crveni karton: Bruno Goda (Slaven Belupo) drugi žuti 87.minuta

Croatia:
Vugdelija 7,5,Jović 7, /0d 88.Čaljkušić -),Šalinović 7,5,Ćapin 7,5 ,Mijo Šabić 7,5,Vuković 7,Ivan Šabić 7,5,Šaravanja 7,5 (od 81. min Vuksan -),Begić 8,(0d 89. min Stipić -)Serdarušić 7,5,Gudelj 7,5.

Slaven Belupo:
Marković 7,Međimorec 7,Vidović 7,5,Goda 7,Tatar 7,5( od 89.min Vrljičak -),Pejić 7,5(od 78. min Kendeš 7),Bouadia 7,5(od 69. Arap -),Purić,7,Katić 7,5,Bistrović 7,5,Musa 7.
U Zmijavcima je pred tisuću gledatelja odigrana solidna prvoligaška utakmica,bez obzira što je prvoligaš Slaven Belupo igrao sa trećeligašem Croatiom.Zapravo,ako bi išli u detalje onda je Croatia u zadnjih desetak minuta igrala „vikotorije“ ispred Slavenova gola,te na jedan način poravnala svu onu jalovu inicijativu koju su gosti imali tijekom 70 minuta utakmice.Da je bilo mao više iskustva,ali i sreće,rezultat bi bio iznenađujući,a to znači u najmanju ruku neodlučan.No, i ovako kapa dolje momčadi Croatie.Junački su igrali i izgubili utakmicu iz jedne polu šanse i sa velikom dozom sreće Koprivničana.
Naime ,u 35. minuti iz nabačaja sa lijeve strane nakon nepotrebnog faula domaćih igrača Purić je nabacio loptu pred gol Croatie.U gužvi je lopta udarila u stativu i odbila se na noge Katiću,koji ju je ugurao u mrežu.I to je bilo sve od Slavena u prvom poluvremenu u kojemu su domaći igrali pod „ručnom kočnicom“ respektirajući prvoligaša.Da je Serdarušić u 41. minuti bombom pogodio vrata gostiju, utakmica je mogla ići u posve drugom tijeku.Drugi dio utakmice posve i druga slika.Slaven Belupo je, baš kao i u prvomdijelu imao loptu više u nogama, fizički bolje pripremljeni dolazili su do 20-tak metara od gola Zmijavčana i tu se razbivali o čvrstu obranu Zmijavčana.I one polušanse,a bilo ih je dvije-tri izvrsni Vugdelija je znalački rješavao.Trener domaćih Mislav Karoglan okrenuo je ploču, pustio je svoje igrače da igraju slobodnije,bez respekta.Tek tada smo vidjeli da je razlika između dvije momčadi vrlo mala, gotovi nikakva,a nogomet je bio zanimljiv.Jedina zrela prilika Slavena bila je u 61 minuti nakon dobro izrađene akcije,no Vugdelija brani.I onda od 83,do završetka utakmice,domaćim igračima kao da je netko dao posebnu snagu.Ćapin,Begić,Mijo Šabić ,ma kompletna momčad preselila se ispred šesnaesterca Slavena.Četiri kornera, slobodan udarac sa 18 metara, udarci u tijela gostiju.Njih deset , posebno nakon isključenja Gode tijelima su branili svoju mrežu.Zaključimo.Prvoligaš iz Koprivnice imao je u Zmijavcima dostojnog protivnika,Croatia je igrala znalački, mudro na momente prvoligaški.Gledatelji zadovoljni, utakmica fer i korektna,a sama njena organizacija i navijanje Noćnih jahača za svaku pohvalu.
IZJAVA: Mislav Karoglan trener Croatie
Ponosan sam na sve moje dečke i nikoga ne bi posebno izdvojio.Prvi dio igrali smo u formaciji 3-4-2-1 respektirajući protivnika,no kada sam vidio da ne zaostajemo za njima naredio sam u drugom dijelu ofenzivniji pristup.I vidjeli ste što smo Slavenu učinili zadnjih deset minuta.Croatia je rezultatski izgubila,a ja sam dobio još jednu spoznaju da radim sa odličnom momčadi.Čestitke gostima na pobjedi.

 

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com