Cesta do Zagvozda počet će se raditi do 2020.

Agilni Imoćani u utorak su “zauzeli” Zagreb, došli su gradonačelnik Imotskog i načelnici imotskih općina u metropolu po rješenje za obećane projekte koji bi trebali donijeti budućnost imotskoj krajini!

Sve uz potporu župana splitsko-dalmatinskogBlaženka Bobana i Ante Babića saborskog zastupnika iz Lovreća, kako bi se napokon sa mrtve točke pokrenule bitne stvari za napredak i boljitak života na tom području.

– S ministrom prometa Olegom Butkovićemdogovoreno je kako će se do kraja 2019.godine riješiti potrebna dokumentacija za gradnju pristupne ceste Imotski-Zagvozd, odnosno izlazak na auto-cestu, a 2020. godine bi se trebalo početi i s gradnjom te važne cestovne dionice. Dogovorene su i brojne rekonstrukcije postojećih cesta. Na tragu smo i rješenja naplate tunelarine u “Sv. Iliji” za Imoćane s jedne i Makarane s druge strane – doznajemo od župana Bobana.

Ujedno su imotski čelnici dobili obećanje i od direktora Hrvatskih voda Zorana Đurokovića kako će se sanirati gubitak vode iz akumulacijskog jezera Ričice, poznatog Zelenog jezera, čine bi se započelo i rješavanje navodnjavanja i odvodnjavanja imotsko-bekijskog polja. Imoćani nisu “preskočili” ni ministra turizma Garija Capelija s kojim su razgovarali o utemeljenju jedne turističke zajednice, kako bi zajedničkim snagama krenuli u osvajanje i tog zahtjevnog tržišta.

– Očekujemo i dolazak ministrice Gabrijele Žalac na sastanak gradonačelnika i načelnika Splitsko-dalmatinske županije 19. listopada kako bi lokalnim čelnicima olakšala apliciranja za projekte financirane iz EU fondova, dok sam sa ministrom zaštite okoliša i energetike Tomislavom Ćorićem precizirao daljnju realizaciju Centra u Lećevici – detalje i sa drugih sastanaka u hrvatskoj metropoli uznio nam je županijski čelnik, koji je zdušno podržao Imoćane u njihovom zajedničkom naumu traženja pomoći od državne vlasti.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ad
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com