Dočkani Vlaji s Himalaje

Mi smo ti takvi ljudi.U nas se ništa ne zna, a sve se zna.Tako smo mi i očekivali doček ,ali virujte ovakav ni u snu.
Riječi su ovo Vedrana Mlikote dvostrukog zagvoškog himalajca,koji je zajedno sa Stipom Božićem doveo sretno ekipu svojih sumještana iz planinarskog društva sveti Jure sa ekspedicije Vlaji na Himalaji, netom se iskrcao iz autobusa,na legendarnom Trgu glumaca.
A doček je bio divan spoj suza radosnica, smijeha i zagrljaja.Svatko je imao svoju rolu u ovoj lijepoj priči.Djeca i supruge grlile su očeve i svoje bolje polovice,očevi i majke sinove,prijatelji stiskali himalajcima ruke.A oni kao da su prvi put u rodnom Zagvozdu.
-Samo da mi se nauživati ovog lipog Biokovskog zraka,pa da punim plućima počnem disati ,jer tamo sam disao na škrge ,veli nam himalajac Goran Lišnjić dok je ljubio suprugu i četvero svoje djece.
A stari Ante Mlikota odmah je zagrlio sina Vedrana.
-Ajde Vedrane više smiri se, Eno ti Biokova pa se penji svaki dan,nego ovako se moram mislit puni misec dana di si i kako si.Još kada san čuo da je Stipe(Božić op.a) osta u logoru i da nije iša s vama nije mi bilo sve jedno,bile su prve riječi Vedranova oca.
I tako Zagvoški himalajci sat vremena su se ljubili i grlili sa najbližima, prijateljima , znancima i neznancima.Baš kao pravi junaci i zvijezde odgovarali su na pitanja brojnih kolega novinara.Onda je napravljen zajednički snimak, pa je mjesni župnik don Mario Čagalj lijepo blagoslovio ekspediciju i onda kako to već u Zagvozdu ide.Svi su himalajci s prijateljima i rodbinom sjeli za zajednički stol.Iza doma kulture na Trgu glumaca dobro se dimilo,ali i mirisalo.Spremao se lovački gulaš sa divljači,a do velikog kazana vrtjeli se šeste odojaka.
-Ajde reci tamo da je dosta slikavanja i čestitanja.Ovim gudicama će se zamantat,a gotove su ima deset minuta.Neka dadu ljudima mira ,da nakon misec dana žvakanja riže ,okuse našu pravu spizu,uzrujano je dovikivao Ivica Brnas Bili meštar od spize.
No, sve u svemu,i Vedran Mlikota i Stipe Božić i svi ostali iz ekipe Vlaji na Himalaji, ostvarili su fantastičan podvig.Čak osam Zagvožđana odjednom se popelo na Mera Peak vrh viši od 6500 metara.Dojučerašnji planinari amateri,postali su pravi profesionalci.Jer ako to za njih kaže Stipe Božić,ona je to,to.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com