Plodonosan sastanak u Zagrebu

Gostujući u današnjoj emisiji Srijedom aktualno i imotski gradonačelnik Ivan Budalić i ministar zdravlja dr.Milan Kujundžić,potvrdili su zaključke sa jučerašnjeg vrlo kontruktivnog sastanka čelnih ljudi imotske lokalne samouprave sa brojnim ministrima i državnim tajnicima,te županom Blaženkom Bobanom,oko tema koje se dotiču bržeg razvoja Imotskog i Imotske krajine.Sastanak je organizirao saborski zastupnik Ante Babić.
-Na sastanku su bili ministri Milan Kujundžić, turizma Gary Capello,Oleg Butković ministrom prometa,pa , ministrica Gabrijelom Žalac, pa sa direktorima državne geodetske uprave ,rizničarkom ministarstva financija Ivanom Jakir,direktorom hrvatskih voda ,pa onda sa odgovornim ljudima iz ministarstva demografije.Sastanak je bio plodonosan.Naši građani imaju velikih problema recimo sa katastarskim izmjerama. Imamo dvije izmjere KO Vinjani i KO Glavina još iz 19. stoljeća.Potrebno je pokrenuti proceduru i napraviti KO Imotski,jer mi danas ne znamo ni čije su ulice,ni čiji ceste,.18.10 potpisat ćemo u Imotskom sporazum o osnivanju jedne turističke zajednice.Bilo je i riječi o tunelarini i tu se rade poslovi koji će biti u interesu Imoćana.Zatim strategija razvoja turizma.Tu ćemo imati također punu podršku.Studija izvedivosti se radi za prometnicu Imotski-čvorište Zagvozd,a i moj sastanak s premijerom Plenkovićem u ponedjeljak na tragu je otvorene pomoći Imotskom i Imotskoj krajini ,izjavio nam je Ivan Budalić.
-Što obećam to ću i ostvariti. Pripremni radovi za bolnicu u Zagvozdu pri kraju su, stacionar je također pri kraju i da će sve skupa ići prema planu, jer je novac osiguran.Tvrdim da od dolje iz krajine treba dolaziti inicijativa,a mi ćemo sigurno pomoći, izjavio nam je dr, Milan Kujundžić.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com