I dalje traju pozitivni odjeci sa sastanka čelnika jedinica lokalne samouprave Imotske krajine u Zagrebu

Još su pozitivni odjeci sa zajedničkog sastanka predstavnika imotske lokalne samouprave sa nekolicinom ministara i državnih tajnika, održanog prije neki dan u Zagrebu.Ovdje izdvajamo dvije zanimljive teme.

Ministar zaštite i okoliša Tomislav Ćorić  saslušao je  prijedloge predstavnika Imotske krajine  vezano za reciklažna dvorišta, pretovarne stanice i sabirnice. Svakako će se razmotriti prijedlog predstavnika da se na području Imotske krajine naprave dva reciklažna dvorišta i ubuduće samo jedna sabirnica za područje cijele Imotske krajine zbog velike prostornosti i malog broja stanovnika.
Glavna državna rizničarka Republike Hrvatske Ivana Jakir Bajo upoznala je predstavnike Imotske krajine s novim prijedlogom zakona o financiranju jedinica lokalne samouprave koji se upravno nalazi u Hrvatskom saboru na prvom čitanju. Prijedlog zakona bitno će pripomoći općina i gradovima u njihovim fiskalnim kapacitetima. Ovim prijedlogom cjelokupan prihod od poreza na dohodak ide općina i gradovima. Za one općine kojima referenta stopa neće odgovarati , ministarstvo će kroz financiranje i alokaciju sredstava nadoknaditi eventualni gubitak sredstava.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com