Sutra u Zmijavcima predavanje o skoliozi

U prostoriji O.Š Zmijavci 20.10.2017. s početkom u 12:05 h održat će se javna tribina na temu  Skolioza kod djece i mladih – koliko roditelji znaju o bolestima kralježnice ?

Predavanje i upoznavanje roditelja i profesora o problematici skolioze održat će dr Mate Kasalo i dr Mislav Mikuš u suradnji s dr Katicom Vučemilović liječnicom školske medicine iz Zavoda za javno zdravstvo SDŽ

Skolioza znači odstupanje od normalne zakrivljenosti kralježnice, točnije stanje kada postoji pojačana postranična zakrivljenost dijelova kralježnice. Neovisno o načinu nastanka, pojava skolioze kod djece i adolescenata predstavlja problem s kojim se teško nose djeca i roditelji.

Cilj ovog istraživanja jest ukazati na pojavnost problematike skolioze kod djece i na nužnost pravilne  i pravovremene  prevencije radi sprečavanja  neželjenih posljedica, bilo kroz veću aktivaciju djeteta u obliku sportskih aktivnosti ili djetetu prilagođene edukacije o pravilnom sjedenju i pokretanju.

Dr Mate Kasalo: “Predviđamo da će naša radna skupina dokazati potrebu za pravovremenim screeningom osnovnoškolaca radi prevencije bolesti čija će prevalencija u budućnosti zasigurno rasti.

Sukladno procjeni ozbiljnosti stanja ponuditi rješenja koja se nameću u vidu povećanja ukupnog broja sati tjelesne i zdravstvene kulture u godišnjem kurikulumu, kao i smanjenje ukupne kilaže školske torbe te u konačnosti pravovremenom prevencijom smanjiti ukupni broja radno nesposobnih ljudi u budućnosti.“

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com