SONY DSC

Predavanje o skoliozi u školi u Zmijavcima

Danas je u prostorima male dvorane  O.Š Zmijavci održano zanimljivo predavanje  na temu . Skolioza kod djece i mladih – koliko roditelji znaju o bolestima kralježnice ?

Predavanje i upoznavanje roditelja i profesora o problematici skolioze održali su  dr Mate Kasalo i dr Mislav Mikuš u suradnji s dr Katicom Vučemilović liječnicom školske medicine iz Zavoda za javno zdravstvo SDŽ.Veliki broj učenika i nastavnika  sudjelovao je na ovom korisnom predavanju,baš kako ga je nazvao i ravnatelj škole Ante Kujundžić.Dr.Kasalo i dr. Mikuš stručno su objasnili pojam skolioze,kao i negativne trendove koji dovode do raznih deformacija kralježnice.U prvom redu to je dugotrajno sjedenje za kompjuterom,nedovoljno fizičke aktivnosti,ali i smanjernje ukupne kilaže školske torbe ,pravilna ishrana djece,.Prevencija  je u tome smislu vrlo važna,kako ovakvim predavanjima, izmjenama nekih odredbi u školskom sustavu, upoznavanje roditelja s ovom problematikom i slično.

Inače,skolioza znači odstupanje od normalne zakrivljenosti kralježnice, točnije stanje kada postoji pojačana postranična zakrivljenost dijelova kralježnice. Neovisno o načinu nastanka, pojava skolioze kod djece i adolescenata predstavlja problem s kojim se teško nose djeca i roditelji.,upozoreno je na vrlo zanimljivom i vrlo posjećenom predavanju u Zmijavcima.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com