Škole se pripremaju za godišnjicu pada Vukovara, sutra u POU film “Oni su Hrvatska”

Pripreme za obilježavanje 26. godišnjice sjećanja na Vukovar održavaju se u svim Osnovnim školama na području Imotske krajine. Bilježimo tako aktivnost nove škole u Imotskom, Josipa Vergilija Perića, čiji će učenici napraviti prigodan program. Paljenjem svijeća u spomen na žrtve Domovinskoga rata. Učitelji i učenici zapalit će svijeće od svoje škole sve do središnjega trga u Imotskom te prema spomeniku na Topani. Također, svijeće će biti upaljene prema muralu Velimira Đereka, prema Modrom jezeru, Vatrogasnom domu i Điradi.

Ovu godišnjicu prigodno će obilježiti i učenici i profesori Osnovne škole Stjepan Radić. I oni će, počevši od 16 sati i 30 minuta, paliti svijeće od zgrade svoje škole do Trga Matice hrvatske , gdje će organizirati središnji događaj paljenja svijeća prema kreativnoj zamisli profesora likovne kulture Marka Mendeša koji s učenicima pali svijeće u obliku nekog prepoznatljivog simbola Vukovara i Hrvatske općenito. “Ovisno o broju svijeća, rasporedimo se i po drugim ulicama grada, a nakon Trga, Skalinima Tina Ujevica obvezno palimo svijeće sve do Spomenika poginulim braniteljima na Topani gdje položimo vijence”, navode u ovoj školi.

Također, sutra će u maloj dvorani POU Imotski, s početkom u 19 sati, Pučko otvoreno učilište Imotski u suradnji s Hrvatskom udrugom Benedikt iz Splita obilježiti

26. godišnjicu stradanja u Vukovaru i Škabrnji, mjestima koja simboliziraju stradanja i otpor

Hrvatske u Domovinskom ratu. U sklopu kulturno-društvene manifestacije „Tjedan sjećanja na Vukovar i Škabrnju“, prikazat će se film “Oni su Hrvatska”.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com