U županijski program demografske obnove uključen i grad Imotski

U sklopu programa demografske obnove naše županije za koju je u proračunu zatraženo 6,2 milijuna kuna u prvoj i drugoj grupi prioriteta našlo se i svi osam imotskih općina,dok je u četvrtoj uvršten grad Imotski.Kako doznajemo iz županije proračun bi trebali uskoro prihvatiti vijećnici županijske skupštine.Uvijet za dobivanje pomoći za novrođenčad jeste da roditelji imaju mjesto prebivališta najmanje tri godine u jednoj od jednica lokalne samouprave.Također županija će financirati i poslijepodnevni boravak u vrtićima .

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “%1$s”

  1. Ovo je hvale vrijedna inicijativa i sigurno će pomoći roditeljima u odgoju njihove djece. No to neće zaustaviti egzodus mladih iz naše krajine i iz cijele Hrvatske, koji idu trbuhom za kruhom u inozemstvo. Lokalna i regionalna samouprava te centralna država na ovaj način svojim građanima daju ribu, umjesto štapa (posla) kojim će loviti tu ribu. Još uvijek se traže strana ulaganja umjesto da se omoguće ulaganja Hrvata iz domovine i inozemstva. Istodobno se strancima nude najbolje pozicije uz more, Nama u Hrvatskoj su onemogućena ulaganja jer se svi naši novci nalaze u tuđim džepovima (bankama 95%) koji s našim novcima kreditiraju svoje gospodarske projekte. Vrijeme je stoga s vjerom u Boga svoju budućnost i radna mjesta kreirati sa svojim novcem u svojim bankama sa svojim općinama i gradovima i sa svojom državom, čiji upravni aparat u svojim rukama ima platno i škare kojima kroji sudbinu svojeg naroda. Vrijeme je konačno što naš narod kaže “pouzdati se use i svoje kljuse” ne kljuse mi itekako dobre konje imamo samo ih trebamo upregnuti neka služe interesima svojih građana i prestati se klanjati tuđem zlatnom teletu.
    Krajnje vrijeme, dok sami u svojoj Domovini ne postanemo manjina a Lijepa naša dosanjani san koji je nakon 888 godina, samo na kratko pripadao Hrvatima. Ako nastavimo ovako iseljavati i sve što je vrijedno strancima davati, vrlo brzo će lijepa naša postati “lijepa njihova” u kojoj će Hrvati biti manjina, koju će naša djeca dolaziti na odmor.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com