OMILJENI SVEĆENIK: Umro je fra Vinko Prlić, vrsni kroničar, svećenik graditelj, organizator brojnih humanitarnih akcija

Jučer je u 78. godini života, 61. godini misništva i 52. godini svećeništva iznenada preminuo fra Vinko Prlić. Sveta misa zadušnica služit će se u župnoj crkvi Svetoga Franje u Imotskom u petak, 1. prosinca, a nakon mise pokop će se obaviti na groblju Gospe od Anđela.

Fra Vinko Prlić bio je omiljeni svećenik, posebno u Imotskoj krajini. Upravo takav status stekao je služeći kao župnik u Prološcu, Imotskom, Zmijavcima i Runovićima. Posebno se pamti njegova pastoralna služba u Imotskom kao gvardijana i župnika od 1991. do  1997. godine. U ratno vrijeme fra Vinko se iskazao organiziranjem mnogih humanitarnih akcija. Stoga i ne čude visoka priznanja koje je dobio od dr. Franje Tuđmana te posebno od židovskih uglednika za spašavanje njihovih sunarodnjaka iz okupiranog Sarajeva.

Fra Vinko je bio poznat kao vrsni kroničar krajeva u kojima je službovao, a uređivao je i nekoliko župnih listova. Također, bio je i svećenik graditelj, koji je za vrijeme svoga službovanja u mnogim župama bio pokretač izgradnje mnogih crkvi i drugih sakralnih objekata. Smrt ga je zatekla na službovanju u župi Staševica.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com