HVIDRA Imotski se oglasila u povodu presude šestorici i samoubojstva Slobodana Praljka

HVIDR-a Imotski uputila je priopćenje za javnost u povodu presude Haškoga suda u slučaju šestorice nekadašnjih dužnosnika Herceg-Bosne i samoubojstva generala Slobodana Praljka. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Zgroženi jučerašnjom presudom Haškog suda, a posebno žalosni zbog smrti Generala Slobodana Praljka, dajemo ovo priopćenje za javnost svim medijima i svekolikoj hrvatskoj javnosti.

Izražavamo najiskreniju sućut obitelji Praljak zbog gubitka člana, kao i cijelom hrvatskom narodu, na gubitku jednog od najboljih i najponosnijih njegovih sinova.

Svojom zemljopisnom pozicijom smješteni smo uz samu granicu s Bosnom i Hercegovinom i po prirodi stvari imamo puno rodbinskih, prijateljskih, braniteljskih veza i informacija s ljudima s druge strane granice. Shodno tome imamo i informacije o ratnim događanjima u 90-im godinama na tom području, pa tako s punom odgovornošću i u potpunosti odbacujemo sve teze iz osuđujuće presude šestorici naših sunarodnjaka. Kako je Imotski smješten na najprometnijem koridoru prema Bosni i Hercegovani, svojim očima smo vidjeli kolika i kakva pomoć je iz Hrvatske išla prema Bošnjacima za vrijeme rata. Isto tako, želimo naglasiti da su Hrvatska, pa tako i Imotski, nesebično zbrinjavali protjerane Bošnjake (80% Imotskih kuća primilo je neke od tih izbjeglica).

Kao invalidi boravili smo po bolnicama i lječilištima i u tim ustanovama bili smo brojčano skoro jednako zastupljeni kao i ranjenici Armije BiH. Ovo su samo mali ustupci koje su Hrvatska i hrvatski narod činili za Bošnjake tih 90-ih godina.

Hrvatski vitez, u punom smislu te riječi, general Slobodan Praljak, još jednom se ponio viteški i cijelom svijetu poručio i pokazao da nije ratni zločinac, a mi iz HVIDRA-e Imotski smo u to sve ovo vrijeme više nego uvjereni. HRVATSKI VITEŽE: POČIVAJ PONOSNO, MIRNO I SPOKOJNO, PA MAKAR I MRTAV, STOJIŠ I DALJE USPRAVNO KAO SVJETIONIK SVIM HRVATSKIM I SVJETSKIM DANGUBAMA KOJI NEMAJU VLASTITI HABITUS.

PREDSJEDNIŠTVO I ČLANOVI HVlDRA-e IMOTSKI

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com