SONY DSC

Pokopan je fra Vinko Prlić

Više od tisuću i pol ljudi iz Imotske krajine, Miljevaca, Metkovića, Staševice i Ploča te drugih mjesta Hrvatske i susjedne Hercegovine, svećenici predvođeni nadbiskupom Marinom Barišićem, provincijalom Provincije Presvetog Otkupitelja Joško Kodžomanom, časne sestre, brojna rodbina i prijatelji, ispratili su u petak poslijepodne na posljednji počinak fra Vinka Prlića. Taj poznati i omiljeni franjevac iznenada je preminuo u utorak Splitu u 78. godini života, 61. godini redovništva i 52. godini misništva. Smrt ga je zatekla na službi u župi Staševica.

Župna crkva Svetoga Franje u Imotskom bila je pretijesna da primi sve one koji su htjeli biti na svetoj misi zadušnici, koju je predvodio nadbiskup Marin Barišić. Od fra Vinka Prlića oprostili su se u ime Provincije Presvetog Otkupitelja fra Joško Kodžomam te fra Gabrijel Jurišić u ime braće franjevaca i prijatelja, predstavnici župe Staševica gdje je službovao fra Vinko te u ime imotskog dekanata, dekan i gvardijan fra Kristian Stipanović. Pročitani su i brojni brzojavi koji su poznavali fra Vinka.

Svi oni istaknuli su veliku zaslugu fra Vinka Prlića kako u onom pastoralnom poslu, tako i u onom ljudskom i humanitarnom.

Bio je to svećenik, brat, prijatelj, kroničar,veliki humanitarac, domoljub, neimar graditelj – jednom riječju sve ono što vjernički puk traži od svoga duhovnog pastira.

Fra Vinko Prlić pokopan je u zajedničku grobnicu imotskih franjevaca na mjesnom groblju Gospe od anđela u Imotskom.

SONY DSC
Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com