17. godišnjica smrti Vlade Gotovca

Predstavnici Udruge Vlado Gotovac jutros su položili cvijeće i zapalili svijeću kod spomenika Vladi Gotovcu u povodu 17. godišnjice smrti ovoga književnika i političara. Večeras u 19 sati u Gradskoj knjižnici Don Mihovil Pavlinović održat će se prigodna večer sjećanja pod nazivom “Moj obračun s njima”.

O liku i djelu velikog Vlade Gotovca govorit će prof. Dragutin Koštro, prof. Mara Pezo i Toni Garac. Imoćani će se na ovaj način ponovno prisjetiti svog znamenitog sumještanina čiji je život i političko djelovanje obilježilo hrvatsku noviju povijest. U nedjelju je u župnoj crkvi Svetoga Franje u Imotskom, služena sveta misa zadušnica za Vladu Gotovca.

Profesorica Pezo će o Gotovcu govoriti u večerašnjoj emisiji Lipi naš rvatski. Emisija je na programu od 18 sati i 10 minuta.

Gotovca se prisjetili učenici Osnovne škole Josip Vergilije Perić

Prigodnim programom ispred poprsja Vlade Gotovca, smještenoga ispred njihove škole, učenici i profesori Osnovne škole Josip Vergilije Perić prisjetili su se ovoga velikoga književnika, esejista, novinara i političara. Nakon paljenja svijeća i polaganja vijenaca ispred biste, učenici su pročitali prigodne tekstove.

 

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com