Imoćani se prisjetili Vlade Gotovca

Imoćani su se prisjetili svog znamenitog književnika i političara, domoljuba i liberala  Vlade Gotovca na održanoj večeri sjećanja pod nazivom “Moj obračun s njima”, u povodu njegove 17. godišnjice smrti. Toni Garac je u uvodnoj riječi naglasio kako je Gotovac naš, iako ga svi svojataju. Politički život Vlade Gotovca, istaknuo je Garac, ostavio je neizbrisiv pečat u novijoj hrvatskoj povijesti. Pamtit ćemo ga kao domoljuba, liberala i poštenog političara čiji će stavovi, energija i govorništvo biti ponovno aktualni.

Prof. Mara Pezo dotaknula se književnog djelovanja Gotovca i primijetila kako baš Gotovac, kao jedan od rijetkih u javnom životu, ne govori strane riječi, nego govori hrvatskim jezikom i na taj način ga duboko afirmira.

Povijesni presjek, život i političko djelovanje komentirao je prof. Dragutin Koštro naglasivši Gotovčevu žrtvu za Hrvatsku. Komunistički režim nije ubio nacionalni osjećaj kod Gotovca, kaže Koštro zaključivši da ćemo Vladu pamtiti po mnogome, a ponajviše po poštenju, principijelnosti i žrtvi za Hrvatsku.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com