Kod ceste prema Zagvozdu otvorila se rupa

U noći s ponedjeljka na utorak uz državnu prometnicu D-76  Grubine – Zagvozd – čvorište autoceste, prirodnim procesom otvorila se rupa promjera metar puta metar.  Odmah su na lice mjesta stigli geolozi i stručnjaci iz Splita, a danas će doći i posebna ekipa speleologa kako bi se spustila u otvor i ispitala dubinu rupe. Da se naslutiti da se možda radi o ozbiljnijem urušavanju. Je li u pitanju samo urušavanje,ili neka podzemna spilja, može se tek nagađati.

Na licu mjesta kod, samoga ulaska u zaseok Margete,  metar od ruba državne prometnice kojom tijekom dana prođe i nekoliko tisuća osobnih i teretnih automobila, zatekli smo neke od mještana koji nisu bili spremni za razgovor iz razloga što su se pojavile razne  teorije o nastanku  provalije. Jedni tvrde da je tu, prije nego se radila prometnica, bio nasip, pa je zbog kiše urušen jedan mali dio, drugi tvrde da na tom području  ima već nekoliko spilja i podzemnih otvora, dok treći tvrde da su uzrok otvaranja zemlje radovi na prometnici koji se izvode u neposrednoj blizini.

Do stručne obrade dijela koji se urušio ne mogu se sa sigurnošću donositi nikakvi zaključci. Sam otvor ograđen je  prometnim znakovima i uredno obilježen no mještani preporučuju da mu se ne treba previše približavati.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com