IMOTSKI: Predstavjen Program integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova, Imotski jedan od potencijalnih kandidata

U Gradskoj vijećnici u Imotskom održano je predstavljanje Programa integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova, vrijednom 120 milijuna eura. Program je predstavio Ivo Vrandečić Loje, ispred Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, dok su u ime Grada nazočili gradonačelnik Ivan Budalić, predsjednik Gradskoga vijeća Perica Tucak i službenica za informiranje Petra Šućur. Također, nazočili su i predstavnici Javne ustanove RERA S.D. i LAG-a Adrion.
Gradonačelnik Budalić nazočne je upoznao sa samim Gradom, ali i s njegovim Akcijskim planom. Raspravljalo se i o tome što bi se trebalo napraviti kako bi Imotski što bolje iskoristio sredstva predviđena ovim Programom. Predstavnici ministarstva su, u društvu predstavnika Grada, obišli gradsku tržnicu, Doganu, Gaj i industrijsku zonu. Radi se o lokacijama koje bi mogle biti predmetom projekata za predstavljeni Program.


Inače, ovim programom u okviru pilot programa već je obuhvaćeno 5 gradova, dva su grada obuhvaćena kroz ITU mehanizam aglomeracije Osijek, a novih 8 gradova, među kojima je i Imotski, potencijalni su kandidati za proširenje programa. Gradovi obuhvaćeni ovim programom imali bi na raspolaganju sredstva iz fondova (EFRR 100 milijuna EUR) i ESF (20 milijuna EUR ). Projekti koji bi se mogli financirati iz navedenih fondova morali bi kreirati ili poboljšati društvenu i ekonomsku infrastrukturu u cilju fizičke, socijalne i ekonomske regeneracije te stvarati društvene, obrazovne i ekonomske usluga u cilju reintegracije i osnaživanja osjetljivih i marginaliziranih skupina.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com