10 učenika OŠ “Josip Vergilij Perić” uključeno u rad Županijskog EDIT centra

Ove školske godine naša Županija pokrenula je Centar EDIT – Edukacijski IT centar Splitsko-dalmatinske županije. Centar EDIT kao dio projekta ICT županija pokrenut je s ciljem popularizacije programiranja kod učenika osnovnih i srednjih škola na području cijele Županije.
Početkom prosinca 2017. god. na FESB-u u Splitu započela je obuka za 30 nastavnika iz 16 škola koji će u drugoj fazi biti nositelji edukacije u svojim školama uz podršku centra EDIT.
Škole programiranja pokrenute su prije 2 tjedna u osnovnim i srednjim školama s područja Županije, a ove godine obuhvaćeno je 480 djece u 16 škola (8 osnovnih i 8 srednjih) iz više gradova: Imotski, Makarska, Omiš,Trogir, Solin, Kaštela i Split.
U Imotskom je zabilježen izrazito veliki interes učenika tako da su u OŠ “Stjepan Radić” formirane 3 grupe (u svakoj po 15 polaznika) koji srijedom i četvrtkom imaju predavanja koja održava učitelj informatike Zoran Gabelica koji je prethodno prošao edukaciju za nastavnike na FESB-u.
Od 45 učenika 7. i 8. razreda koji pohađaju edukaciju, 10 ih je iz OŠ “Josip Vergilij Perić”. Edukacija se kasnije nastavlja u 1. i 2. razredu srednje škole, a cilj je što veći broj djece upoznati s programiranjem kao bitnom komponentom informatičkih znanja i vještina.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com