Priopćenje HSLS-a: Podržat ćemo povećanje naknade za novorođenčad

Iz HSLS-a nam je stiglo priopćenje za javnost kojega potpisuje Toni Garac. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Za četvrtak 15.03. najavljena je sjednica Općinskog vijeća Općine Proložac na kojoj će se pred vijećnicima predložiti između ostalog i odluka o visini naknade za novorođenčad.

Podsjećamo kako je na sjednici Općinskog vijeća u prosincu 2017. godine na kojoj se usvajao proračun za 2018. godinu odbijen amandman potpredsjednika vijeća Tonija Garca koji je u ime HSLS-ova kluba vijećnika tražio povećanje iznosa naknade.

Iznenadio nas je prijedlog načelnika gosp.Mate Lasića po kojem će iznos za novorođenčad sada iznositi 5000 kn umjesto dosadašnjih 1000 kn po djetetu obzirom da je naš amandman odbijen na prošloj sjednici uz objašnjenje da nemamo sredstva. Naravno da ćemo povećanje naknade podržati i očito je da je u ovom slučaju pritisak javnosti uspio.

Činjenica da je načelnik odbio naš prijedlog, a sada ga pod pritiskom oporbe i javnosti predlaže, najviše govori o nedostatku političke širine aktualne vlasti.

Kako bilo, klub vijećnika HSLS-a će kao i do sada na sjednicama Općinskog vijeća iznositi svoje konstruktivne prijedloge i čvrsto se zalagati da se više proračunskih sredstava usmjeri na standard djece i mladih što će sigurno pomoći i u demografskoj revitalizaciji Prološca.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com