Demantij na priopćenje HSLS-a: “Toni Garac je predložio manju naknadu za novorođenčad od prijedloga HDZ-a”

Na redakcijski mail stigao je demantij na priopćenje HSLS-a i Tonija Garca, objavljeno na našem portalu 13. ožujka. Demantij, kojega potpisuje predsjednik Općinskoga vijeća Općine Proložac Josip Stojić, prenosimo u cijelosti:

Kao predsjednik Općinskog vijeća Općine Proložac, a tako i predsjednik vijeća svih Proložana, moram reagirati na priopćenje HSLS-a koje potpisuje potpredsjednik Općinskog vijeća Općine Proložac g. Toni Grbavac-Garac, a u cilju da rad Vijeća koji se prikazuje javnosti bude istinit.

Ukratko, g. Garac u svom priopćenju navodi kako je njegov prijedlog za povećanje naknade za novorođenčad odbijen od strane vladajuće većine (HDZ-a), da bi nakon proteka vremena i pritiska oporbe i javnosti ipak vladajući prihvatili „njegov“ prijedlog.

Istina, ono što kao predsjednik Vijeća mogu potvrditi jer sam tu sjednicu vodio, da se prvi za riječ o proračunu za 2018. godinu javio potpredsjednik Općinskog vijeća Općine Proložac g. Mate Maršić (HDZ) te je predložio da se povećaju naknade za novorođenčad. Načelnik g. Mate Lasić, na taj prijedlog je odgovorio da se očekuje povećanje općinskog proračuna sukladno najavljenim izmjenama Zakona o financiranju lokalne i područne (regionalne) samouprave, te da ćemo po tom povećanju napraviti rebalans proračuna gdje ćemo predvidjeti i povećanje naknada za novorođenčad, a sve u skladu poticanja demografske politike.

Prethodno navedeno potvrđuje i sam izvještaj sa sjednice g. Garca na svojoj facebook stranici, gdje navodi „Prvi za riječ se javio vijećnik HDZ-a Mate Maršić upitavši načelnika Lasića zašto u predloženom proračunu nismo predvidili značajnija sredstva za naknadu majkama za novorođenčad.“.

Nakon toga je g. Garac dobio riječ, gdje je u svojim amandmanima predložio i povećanje naknade za novorođenčad, i to za manje nego je sada prijedlog nacelnika i Hdz-a. Načelnik je odgovorio da ne želi smanjivati bilo koju stavki proračuna, i oduzimati negdje da bi negdje dao, nego da će sukladno najavljenom povećanju proračuna i predložiti povećanje naknada za novorođenčad početkom 2018. godine.

Dakle, vidimo da je ovo priopćenje HSLS-a koje je potpisao g. Garac, a koje je objavljeno na njegovoj facebook stranici, Dalmatinkom portalu i Radio Imotskom, ne odražava istinu tijeka događanja na sjednici Općinskog vijeća, te sam prema tome odlučio, kao predsjednik, i reagirati.

Smatram kako ne trebamo neistinitim informacijama na neki način obmanjivati javnost kako bi dobili nekakve političke poene.

Pozdravljam prijedlog načelnika i vladajuće većine (HDZ-a) da se za svako novorođenče jednokratno roditeljima isplati 5.000,00 kn.

Josip Stojić
Predsjednik Općinskog vijeća Općine Proložac

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com