SONY DSC

Nota Topić razgovarao s jedinom od urednika Mercedes –Benz Classic Magazina

Ideja članova Oldtimer kluba Imotski o podizanju spomenika automobilu Mercedes u Imotskom ide prema realizaciji. Osim što je na raspisani natječaj već pristiglo nekoliko ponuda za njegovu izradu, očekuje se i odluka Gradskog vijeća o lokaciji za njegovo postavljanje. U utorak su stigle i najnovije vijesti iz kruga onih koji u tome vide jednu veliku promociju Imotskog i Imotske krajine u Njemačkoj. Naime, predsjednik kluba Ivan Topić Nota i direktor TZ Imotski Luka Kolovrat obavili su putem video linka razgovor s jednim od urednika prestižnog Mercedes –Benz Classic Magazina Jorgom Heuerom. Razgovor je obavljen na zamolbu Mercedesova marketinškog tima.

Topić je preko prevoditeljice prof. Boženke Pandže doznao namjere Mercedesova tima. Desetak članova njihova marketinga te novinari i fotoreporteri Mercedes-Benz Classic Magazina dolaze odmah nakon Uskrsa u Imotski, gdje će na desetak stranica napraviti reportažu o, kako su istaknuli, hrvatskom gradu Mercedesa. Osim toga sa članovima Oldtimer kluba Imotski i predstavnicima TZ grada Imotskog bit će riječi o samom spomeniku, ali i o mogućim vezama s njemačkim automobilskih divom.

“Vidjeli ste što nam govori čovjek u ime propagande Mercedesa, najveće svjetske tvornice automobila. Dovoljno za one koji su se na jedan način potajice ismijavali našoj ideji. Vidjet ćemo nakon njihova dolaska što će se sve zbiti”, rekao nam je Ivan Topić Nota.

SONY DSC
Print Friendly, PDF & Email

One thought on “%1$s”

 1. SPOMENIK MERCEDESU U IMOTSKOM
  Napokon hvale vrijedna ideja. Držim kako ovakve događaje treba sinergijski koristiti za razvijanje prijateljskih veza izmeđju dvaju naroda, našeg Hrvatskog i njihovog Njemačkog. Što bi u daljnjoj suradnji moglo imati odlične učinke po gospodarstvo naše opustjele Imotske krajine. Naime prilikom posjeta u studenom 2010 godine tadašnjeg Njemačkog Veleposlanika Fišera Imotskom kojeg smo inicirali ispred Hrvatskog gospodarskog kluba MIR Udruge branitelja Domovinskog rata, upoznali smo Gospodina Veleposlanika između ostalog i s činjenicom koliko Imoćani odmah iza Boga viruju u mercedes, te mu analogno tome poklanjaju povjerenje i imaju najviše mercedesa srazmjerno broju stanovnika u svijetu. Time je Veleposlanik naprosto bio oduševljen. Dok je sjedio na Tinovom trgu a Crni Glibota sa svojim glazbenicima prezentirao umijeće najboljeg europskog limenog sastava, njemački Ambasador brojio je imotske mercedese koji su pored njega prolazili.
  Bio je oduševljen i saznanjem kako je Imotski najnjemačkiji grad jer kroz Njemačku je do tada već bilo prošlo preko 35 000 Imoćana, sad se ta brojka sigurno znatno povećala a znatan broj njih su postali Njemci. No unatoč njegovoj volji da uzvrati konkretnim potezima u smislu otvaranja njemačkih pogona i Imotskom, za to tada nije bilo sluha. Prilikom odlaska iz Hrvatske zvao me je i htio se oprostiti od Imoćana. Dolje ga jesačekao Načelnik Zmijavaca Gospodin Miroslav Karoglan.
  Predlažem gradonačelniku Imotskog nek iskoristi ovaj posjet te uputi poziv u goste i sadašnjem Njemačkom Ambasadoru u Hrvatskoj, dobro bi bilo pozvati našega Dr. fra.Zvonka Tolića koji je šef Hrvatske katoličke misije u Študgartu gdje se mercedes proizvodi ali i Predsjednika Njemačko-Hrvatske gospodarske komore u Zagrebu. Dočekajte ih i počastite kako dolikuje onima koji su našem napaćenom narodu dali i daju kruh naš svagdašnji, kako bi ga napokon mogli uz njihovu pomoć zarađivati i jesti na pradjedovskim ognjištima. Drugom prilikom kad se spomenik bude otkrivao pozvite uz predsjednika uprave Mercedesa, Gradonagelnika Študgarta te potpisati povelju prijateljstva.
  S Vama u Kristu
  Petar Perkušić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com