SONY DSC

Kujundžuša dobila certifikat vrhunskoga vina

Imotska autohtona Kujundžuša ,svježe vino iz berbe 2017. dobilo je certifikat vrhunskog vina !!! Ovu divnu vijest kako za ljubitelje vina ,ali i za brojne vinogradare i vinare koji desetljećima gaje ovu sortu,ovo je svakako satisfakcija,a Imotskom i Imotskoj krajini još jedan plus u promoviranju kvalitetne izvornosti.Vrhunsku KUjundžušu proizveli su Podrumi Šimunović iz Glavine Donje. .Istina, prije nekoliko godina jedan imotski proizvođač vina dobio je taj certifikat za Kujundžušu surl lie,vino rađeno na talogu, odležanu u drvenim bačvama, no ova Kujundžuša je jednogodišnje svježe vino iz 2017. lepršavije i mirisnije ,pravo naše domaće vino.
Hrvatski centar za poljoprivredu,hranu i selo,Zavod za vinogradarstvo i vinarstvo ,odjel za promet proizvoda-certifikacijsko tijelo pod brojem 396-04-02-18 -000002 od 19. travnja ove godine donio je rješenje kojim se dopušta Nadi Šimunović nositelju obiteljskog gospodarstva iz Glavine Donje kod Imotskog da može staviti u promet vino i označiti ga:Zaštićena oznaka izvornosti“Dalmatinska zagora“ VRHUNSKO VINO KZP KUJUNDŽUŠA berba 2017.
Ono što još posebno raduje,također i tri ostale sorte vina koje su Šimunovići poslali na provjeru,Crni Šimun,Bili Vuk i Rose Šimun dobili su certifikate vrhunskih vina.

SONY DSC
SONY DSC
Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com