Okončana je drama u Grubinama: Muškarac se predao policiji, nije imao eksploziv

Nešto prije 15 sati završena je talačka kriza u Grubinama u općini Podbablje, nakon što se A.V. /43./ umirovljeni hrvatski branitelj iz istoimenog mjesta predao pripadnicima specijalne policije.

Kako je izvijestila policija u petak oko 10.30 sati zaprimljena je dojava kako se jedna osoba zatvorila u svoju kuću prijeteći aktiviranjem nepoznate eksplozivne naprave.Na lice mjesta odmah su se uputili pripadnici specijalne policije iz Splita.Na mjesto događaja bili su i pripadnici PP Imotski i njihov načelnik Tihomir Nenadić.Imotski policajci zatvorili su državnu prometnicu Grubine-Zagvozd,tako da se promet odvijao zaobilaznim pravcima,što je stvaralo i male poteškoće vozačima.

Na licu mjesta zatekli smo i pripadnike Javne vatrogasne postrojbe,a policija nije dala nikome da se približi kući u kojoj se nalazio A.V.tako da su mnogi Grubinjani koji stanuju u obližnjim kućama sve do završetka krize stajali na prometnici.

Čuli smo od susjeda da se radi o hrvatskom branitelju koji je prošao mnoga ratišta,čuli smo i o nizu problema s kojima se nosio,pa njegovi mještani i ovu situaciju dovode u vezu s tim.Imao je i zdravstvenih problema,kako kažu.Na njegovo traženje dopušteno je i njegovim suborcima da s njim razgovaraju.Tek oko 14,30 minuta A.V. se predao policiji,te je odveden u jedinicu Hitne medicine u Imotski,a nakon toga kako doznajemo biti će odveden i u KBC Split.

Nakon što je završena kriza,pripadnici protueksplozivne jedinice nastavili su s detaljnim pregledom kuće i okružja,kako bi ustanovili postoji li negdje nekakva eksplozivna naprava.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com