Poziv na ocjenjivanje vina

Udruga Cvit razgovora i ove godine organizira komisijsko ocjenjivanje vina Imotskog vinogorja. Ove godine ocjenjivanje će se održati u petak 4.05.2018., a uzorci vina se zaprimaju u četvrtak 3.05.2017. u Vinariji Grabovac u Prološcu.
Ocjenjivanje vina provodi međunarodna ocjenjivačka komisija prema međunarodnoj OIV (Office Internationale de lavigne et du vin – OIV) metodi 100 pozitivnih bodova. Na ocjenjivanje vina mogu se prijaviti proizvođači vina koji će se natjecati u dvije grupe: „otvorena vina“ i „buteljirana vina“ (vina u prometu).

Vino se prikuplja u staklenim bocama zapremine 0,75 lit. ili 1,0 lit. Na boci mora biti naznačeno ime i prezime natjecatelja. Potrebno je dostaviti 2 boce vina po uzorku. Kotizacija za sudjelovanje na natjecanju za članove Udruge iznosi 50 kn po uzorku, a za sve ostale 70 kn.

Završna svečanost dodjele Diploma i Priznanja, uz prigodan domjenak, održati će se sljedeći tjedan o čemu će javnost biti na vrijeme obaviještena.

Osim članova, Udruga Cvit razgovora poziva i sve ostale vinogradare i podrumare da donesu uzorke svojih vina na ocjenjivanje.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com