Imoćanke izvrsne na drugom preponskom turniru u Sovićima

Na imanju Konjičkog kluba Stina u Grudama, u nedjelju 13. svibnja, održan je drugi preponski turnir u preskakanju prepona.

U ovoj Olimpijskoj konjičkoj disciplini za titulu najboljih natjecalo se čak 70 natjecateljskih parova, što je i rekordan broj jahača koji je BiH do sada imala u bilo kojoj disciplini, a natjecatelji su bili iz BiH, Hrvatske, Srbije i Crne Gore.

Prilično dobar broj gledatelja pomno je s tribina pratio ljepotu i gracioznost plemenitih životinja, kao i žar natjecatelja koji su dali sve od sebe da budu najbrži.

Tijekom natjecanja pokazana je harmonija i sklad jahača i konja, poslušnost, kvalitet kretanja, tehnika prelaska preko kavaleta na tlu i prepone, stav jahača u sedlu te preciznost izvođenja radnje.

Nakon svečane dodjele priznanja plasiranima svi prisutni su pozvani na čašicu razgovora i prigodan domjenak od strane organizatora. Pehare i nagrade u ime općine Grude dodijelio je Srećko Mikulić.

Konjički klub Stina ovim putem zahvaljuje svima natjecateljima na dolasku kao i gledateljima koji su uživali u ovom spektaklu kojeg su do sada mogli gledati jedino na malim ekranima u svojim domovima.

Rezultati natjecanja:

Utakmica na 30 cm:
1. Petra Vlašić (Hiba) – KK Stina
2. Mihaela Grabovac (Saabich B 316) – KK Stina
3. Zorana Buljan Klapirić (Saabich) – KK Stina

Na 60 cm:
1. Željka Vlašić (Atila) – KK Stina
2. Klara Ćavar (Atila) – KK Stina
3. Laura Koller (Elektra) – KK Stina

Na 1 metar:
1. Marija Mikulić (Mercedes) – KK Stina
2. Laura Kiler (Elektra) – KK Hidalgo Sarajevo
3. Melani Pejić (Mercedes) – KK Stina

ekipnom natjecanju prvo mjesto osvojila je ekipa KK Stina Grude, a drugo i treće mjesto pripalo je KK Pegasos Sarajevo.

Konj Mercedes (KK Stina) osvojio je nagradu za najbolje prezentiranog konja na turniru, a Jasmin Kazazović iz KK Basquil Sarajevo s konjem Princ of Cibalae dobio je nagradu za najteatralniji pad

Izvor: Grude-online.com

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com