Radionica za učenike 7. i 8. razreda u OŠ “Josip Vergilij Perić”

Danas u 12:30 sati u OŠ „Josip Vergilij Perić“ započet će radionica namijenjena za učenike 7. i 8. razreda. Radionicu vode magistri forenzike Ivan Jerković, Ana Banovac i Toni Ljubić iz Udruge „Hrvatski identitet“ koji u OŠ „Josip Vergilij Perić“ gostuju temeljem zajedničkog projekta pod nazivom “Povijest očima forenzičara“ koji je za šk. god.2017./2018. odobrilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Inače, Udruga „Hrvatski identitet“ već sedam godina uzastopce provodi aktivnosti poput predavanja, radionica, terenske nastave i drugih aktivnosti s ciljem afirmacije mladih, sprječavanja svih vrsta nasilja i ovisnosti, a ponajprije popularizacije znanosti i promicanja očuvanja povijesnog, kulturnog i hrvatskog nacionalnog identiteta. Provedbom navedenih projekata mladi se pozitivno afirmiraju upoznajući se sa znanošću i umjetnošću te im se pokušava na njima opipljiv način prikazati važnost izobrazbe, poznavanja i poštivanja vlastitog identiteta, ali i međusobnog uvažavanja i poštivanja različitosti.

Projektom „Povijest očima forenzičara“, koji je u suradnji sa školama uključuje aktivnosti prilagođene uzrastu učenika, povezuje se nekoliko značajnih aspekata u životu mladih. Prvi se odnosi na forenziku, odnosno razumijevanje značaja i posljedica kaznenih djela, dok se drugi odnosi na jačanje vlastitog identiteta pomoću poznavanja povijesnog, kulturnog i nacionalnog nasljeđa. Tijekom projekta prikazat će se kako je povijest utjecala na oblik i izgled suvremenog društva te kako su naizgled nevažni događaji, primjerice širenje pojedinih bolesti i epidemija, uvelike izmijenili tijek prošlosti. Osim toga, djecu i mlade upoznat će se s najsuvremenijim znanstvenim metodama koje imaju prilike vidjeti samo na televiziji, poput DNK analize, a koje mogu biti iznimno vrijedne u izučavanju povijesti i rodoslovlja.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ad
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com