STEM radionice u imotskoj knjižnici i OŠ “Josip Vergilij Perić”

Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) u projektu STEM auto u suradnji s Gradskom knjižnicom „Don Mihovil Pavlinović“ i OŠ „Josip Vergilij Perić“ 06. lipnja organizira radionice programiranja, robotike i digitalne pismenosti. Prva radionica se održava u konferencijsko galerijskoj sali Knjižnice, Kralja Zvonimira 1, s početkom u 10:30 h, a druga u Osnovnoj školi u 12:30.
Riječ je, naime o projektu, u kojem IRIM-ovi edukatori putuju po Hrvatskoj u ustanove koje su se prijavile i prošle zahtjevnu selekciju te u njima održavaju besplatne radionice programiranja i robotike. Inače STEM revolucija je zapravo crowdfunding kampanja za masovno uvođenje BBC micro:bit tehnologije u hrvatske škole. Organiziranjem radionica angažirane kulturno-prosvjetne ustanove s Institutom IRIM diljem Hrvatske podižu svijest o važnosti robotike i programiranja.

STEM auto je ‘bibliobus’ modernog doba. U ciklusima putuje po Hrvatskoj, i služi kao poticaj djeci i mladima da se zainteresiraju za STEM područja i kompetencije. Te kompetencije danas ulaze u brojna zanimanja i karijere koje više ne mogu kvalitetno obavljati svoje aktivnosti bez tih znanja (novinarstvo, psihologija, sociologija, ICT zanimanja, čak i tradicionalna zanimanja poput trgovaca i učitelja). Radionice traju otprilike dva školska sata i na njima se polaznici upoznaju s osnovama programiranja i robotike (kako napisati svoj prvi program, kako ga preseliti na robota/mikroračunalo, kako logički razmišljati pisanjem kodova, itd.).Dodatno, STEM je povezan s vještinama kritičkog razmišljanja i snalaženja u situacijama,čineći polaznike ovih radionica spremnijima za izazove s kojima će se sresti kao građani 21.stoljeća.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com