2
1502

HRVATSKA DEMOKRŠĆANSKA STRANKA: Poražavajući rezultati upisa rezultat nestručnog vodstva Vrtića

Hrvatska demokršćanska stranka, podružnica Splitsko-dalmatinske županije, poslala je priopćenje za javnost koje prenosimo u cijelosti:

Da lokalna politika može imati negativan utjecaj na poslovanje vrtića pokazuje nam primjer vrtića u Imotskom, čiji su vlasnici Grad Imotski i Općina Proložac. Vrtić djeluje na tri lokacije, a ukupno je u pedakoškoj godini 2018/19 upisao 69 polaznika od 158 valjanih pristiglih zahtjeva ili u postocima 43% zahtjeva. Najgora je slika u Matičnom odjeljenu u gradu Imotskom gdje je prošlo 37 od sto podnesenih zahtjeva. Dvije jasličke skupine, djeca do tri godine, navedenog vrtića, upisale su ukupno 21 dijete a to su jedine jaslice na prostoru Imotske krajine koja broji 20 tisuća stanovnika
Ovi su podaci nažalost poražavajući, a rezultat su isključivo nestručnog vodstva Vrtića. Više od dvadeset godina u vrtiću se gotovo ništa nije radilo na proširenju smještajnih kapaciteta unatoč činjenici da je već dulje vrijeme lagano moguće doći do državnih ili europskih novaca u tu svrhu raspoloživih. Međutim, zapošljavnje je ono o čemu se itekako vodilo računa pa u ovoj ustanovi danas radi ravno 44 djelatnika, koji skrbe o odrastanju i odgoju već spomenutih 69 polaznika vrtića. Dakle, otprilike dva djelatnika na troje djece. Kako je ovdje riječ o izrazito emigracionom području mladih postavlja se opravdano pitanja što bilo sa stotinama djece da su njihovi roditelji ostali živjeti tamo?!

Prikaži komentare

One Response

  1. Margarita

Komentiraj

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com