HRVATSKA DEMOKRŠĆANSKA STRANKA: Poražavajući rezultati upisa rezultat nestručnog vodstva Vrtića

Hrvatska demokršćanska stranka, podružnica Splitsko-dalmatinske županije, poslala je priopćenje za javnost koje prenosimo u cijelosti:

Da lokalna politika može imati negativan utjecaj na poslovanje vrtića pokazuje nam primjer vrtića u Imotskom, čiji su vlasnici Grad Imotski i Općina Proložac. Vrtić djeluje na tri lokacije, a ukupno je u pedakoškoj godini 2018/19 upisao 69 polaznika od 158 valjanih pristiglih zahtjeva ili u postocima 43% zahtjeva. Najgora je slika u Matičnom odjeljenu u gradu Imotskom gdje je prošlo 37 od sto podnesenih zahtjeva. Dvije jasličke skupine, djeca do tri godine, navedenog vrtića, upisale su ukupno 21 dijete a to su jedine jaslice na prostoru Imotske krajine koja broji 20 tisuća stanovnika
Ovi su podaci nažalost poražavajući, a rezultat su isključivo nestručnog vodstva Vrtića. Više od dvadeset godina u vrtiću se gotovo ništa nije radilo na proširenju smještajnih kapaciteta unatoč činjenici da je već dulje vrijeme lagano moguće doći do državnih ili europskih novaca u tu svrhu raspoloživih. Međutim, zapošljavnje je ono o čemu se itekako vodilo računa pa u ovoj ustanovi danas radi ravno 44 djelatnika, koji skrbe o odrastanju i odgoju već spomenutih 69 polaznika vrtića. Dakle, otprilike dva djelatnika na troje djece. Kako je ovdje riječ o izrazito emigracionom području mladih postavlja se opravdano pitanja što bilo sa stotinama djece da su njihovi roditelji ostali živjeti tamo?!

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “%1$s”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com