Osnovna škola „Stjepan Radić“ – županijski prvaci Edit ICT projekta

Osnovna škola „Stjepan Radić“ odabrana je kao jedna od 16 škola unutar Splitsko-dalmatinske županije za sudjelovanje u projektu ICT županija unutar aktivnosti EDIT – Edukacijski IT centar SDŽ. EDIT pokreće savladavanje osnova programiranja i širenje informatičke obrazovanosti u osnovnim i srednjim školama kroz besplatne škole programiranja financiranima od strane SD županije kroz projekt ICT županija. Ovaj pilot-projekt jedinstven je u Hrvatskoj, a svrha mu je popularizacija programiranja.
Radionice EDIT-a pohađalo je ukupno 40 učenika sedmih i osmih razreda, izvan nastave, cijelo drugo polugodište. Učenici su kroz radionice učili osnove programiranja, izradu web stranica i web aplikacija za pametni telefon. Voditelj radionica je profesor informatike Zoran Gabelica.
Učenici su kao tim trebali napraviti web stranicu koristeći programske jezike CSS, HTML, JavaScript… Prilikom vrednovanja projekta gledale su se tri kategorije – sadržaj, dizajn i kôd. Za svaku kategoriju određeno je nekoliko kriterija po kojima su se projekti uspoređivali. Posebno je važno istaknuti da su svi učenici napravili projekte koristeći prazni PhoneGap predložak koji su dobili na početku radionica i da su sa izradom stranica počeli „od nule“, bez korištenja gotovih predložaka. Tim naše škole koji čine učenici Laura Rebić i Grgo Vujčić (8.f razred) uz podršku svog mentora Zorana Gabelice osvojili su 1. mjesto u Županiji.
Završna svečanost škola programiranja EDIT uz prezentaciju nagrađenih radova i podjelu nagrada najboljim timovima i mentorima održat će se 27. lipnja u 9 sati u zgradi Županije.

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “%1$s”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com