Taekwondo klub Imotski nastupio na kadetskom i juniorskom prvenstvu Hrvatske

Ovog vikenda 16. i 17. lipnja u Omišu održano je kadetsko i juniorsko prvenstvo Hrvatske u taekwondou. Organizator je bio TK Gusar uz potporu Hrvatskog taekwondo saveza. Natjecanje se održalo na 5 borilišta na najnovijoj generaciji elektronskih oklopa i kaciga, te uz video replay sustav na svim borilištima.

Taekwondo klub Imotski nastupio je sa 7 natjecatelja u kadetskom i dva natjecatelja u juniorskom uzrastu. Najuspješniji je bio Mijo Zdilar koji je osvojio srebrnu medalju u kadetskoj kategoriji do 65 kilograma potvrdivši tako drugo mjesto na nacionalnoj rang listi kadeta koje je držao prije Prvenstva Hrvatske.

Nažalost nesrećom u ždrijebu Ana Kukavica koja drži drugo mjesto u kadetskim kvalifikacijama do 59 kilograma susrela se sa svojom izravnom konkurenticom za zlato odmah u prvom kolu natjecanja izgubivši tako šansu za medalju.

Ugodno je iznenadila Gabriela Jerković u svojoj prvoj kadetskoj godini u najbrojnijoj ženskoj kategoriji (-37 kg) zaustavljena je tek u borbi za medalju rezultatom 5:4 od druge nositeljice kategorije iz Zagrebačkog Oriona.

U juniorima u četvrfinalu kategorije do 73 kg. zaustavljen je i Ivan Šitum od brončanog s Europskog Prvenstva Matea Zorka iz Zagrebačkog Jastreba.

Iako se očekivalo i više medalja, srebrom Mije Zdilara nastavlja se kontinuitet medalja s Prvenstava Hrvatske za TK Imotski koji traje već deset godina.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com